Refluxosok! Nektek is sokszor van olyan érzésetek, hogy gombóc van a torkotokon, és fojtogat?
Évek óta savas vagyok, de 1,5 éve a volt munkahelyem után nagyon durván előjött. Marja este a torkomat, szedek gyógyszert is(tudom sokat eszem este, de ha nem akkor is ez van), de van hogy kevés és nem emelném a napi adagot..
De mostanában fojtogat megint. És olyan nehezen veszem rá újra magam hogy sokszor kevesebbet egyek..(mert ha érzem hogy fáj a fejem ingerült vagyok akkor lement a cukrom(nem vagyok cukros). A munkahelyen újra a kávé meg a rendszertelen étkezés, mert nem lehet tartani..
VAn valami ami nektek bevált?
Este is magas párnán alszom, de akkor a nyakam kész van reggelre.
Én is hasonló cipőben jártam. Már a napi étkezésemben figyelnem kellett a lúgosító ételek bevitelét, illetve lúgos vizet, szódabikarbonát fogyasztottam. Este ha eszem nekem is felszaporodik a savam, főleg ha édes és lisztes is van közte. Meg kell figyelned mi az ami extrán kiváltja a savat. Szomorú hír, de nekem szinte minden, édes, fűszeres, buborékos (le is szoktam a szénsavas vízről ), lisztestől is ég, hagymástól...
Én is megemeltem az gyógyszert, reggel és este szedtem. Mára csak néha kell bevennem.
Én nem iszom bubis vizet, újra lemondok a kávéról, csokiról..(nehogy az ember picit jól érezze magát:)
VAn itthon Salvus vizem, de borzasztó íze van. Hát lehet én is megpróbálok csökkenteni az étkezési adagomon, de amikor legutóbb teljes ételmódváltás volt, és így ettünk kb 5 kiló lement rólam és azért kicsit megijedtünk mert páromnak is ez a baja, de róla túl sok ment le..
Szóval a sokszor kevés az kb madáradag egy férfinak, mert a gyomor hozzászokik ugye és nem kívánunk többet.
A teljes kiőrlésű lisztek, kenyerek finomak végül is.
Van valami hasznos tanácsotok még?
Engem inkább a fojtogatás ami zavar mert egész nap "fulladnék" tőle és asztmám is van allergiával társítva így annyira nem élvezem...:)
Én leszoktam a napi 3 kávéról, de egyet iszom tejjel, csoki, cigi is mart, ezeket is le kellett csökkentenem.
Jó ideig nem ettem túl zsíros, fűszeres és csípős ételeket, és a paradicsomot sem bírtam, de szerencsére a gyógyszertől amit felírt az orvos elmúltak az erős tüneteim. Rendszeresen kell érkezni és mindig keveset, nem szabad jóllakni egyszerre. Sok vizet kell inni, amikor nagyon ég a goymrod.
Nekem olyan volt, mintha a torkomon akadt volna egy meggymag lett volna a torkomon + hányinger.
Én ilyenkor cukrot szopogattam egész nap x rágó mert másképp azonnal öklendeztem volna
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!