Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Refluxosok! Nektek is sokszor...

Refluxosok! Nektek is sokszor van olyan érzésetek, hogy gombóc van a torkotokon, és fojtogat?

Figyelt kérdés

Évek óta savas vagyok, de 1,5 éve a volt munkahelyem után nagyon durván előjött. Marja este a torkomat, szedek gyógyszert is(tudom sokat eszem este, de ha nem akkor is ez van), de van hogy kevés és nem emelném a napi adagot..

De mostanában fojtogat megint. És olyan nehezen veszem rá újra magam hogy sokszor kevesebbet egyek..(mert ha érzem hogy fáj a fejem ingerült vagyok akkor lement a cukrom(nem vagyok cukros). A munkahelyen újra a kávé meg a rendszertelen étkezés, mert nem lehet tartani..

VAn valami ami nektek bevált?

Este is magas párnán alszom, de akkor a nyakam kész van reggelre.

2015. márc. 12. 11:15
 1/9 anonim ***** válasza:

Én is hasonló cipőben jártam. Már a napi étkezésemben figyelnem kellett a lúgosító ételek bevitelét, illetve lúgos vizet, szódabikarbonát fogyasztottam. Este ha eszem nekem is felszaporodik a savam, főleg ha édes és lisztes is van közte. Meg kell figyelned mi az ami extrán kiváltja a savat. Szomorú hír, de nekem szinte minden, édes, fűszeres, buborékos (le is szoktam a szénsavas vízről ), lisztestől is ég, hagymástól...

Én is megemeltem az gyógyszert, reggel és este szedtem. Mára csak néha kell bevennem.

2015. márc. 12. 11:39
 2/9 A kérdező kommentje:

Én nem iszom bubis vizet, újra lemondok a kávéról, csokiról..(nehogy az ember picit jól érezze magát:)

VAn itthon Salvus vizem, de borzasztó íze van. Hát lehet én is megpróbálok csökkenteni az étkezési adagomon, de amikor legutóbb teljes ételmódváltás volt, és így ettünk kb 5 kiló lement rólam és azért kicsit megijedtünk mert páromnak is ez a baja, de róla túl sok ment le..

Szóval a sokszor kevés az kb madáradag egy férfinak, mert a gyomor hozzászokik ugye és nem kívánunk többet.

A teljes kiőrlésű lisztek, kenyerek finomak végül is.

Van valami hasznos tanácsotok még?

Engem inkább a fojtogatás ami zavar mert egész nap "fulladnék" tőle és asztmám is van allergiával társítva így annyira nem élvezem...:)

2015. márc. 12. 11:56
 3/9 anonim ***** válasza:
Lúgosító teát szoktam inni, az is rossz ízű, de mindegy. Több savanyú uborkát, savanyú káposztát eszek, citromos vizet iszok, nekem ezek használnak, nem a keksz. Kerülöm a paníros ételeket, a sült krumplit, cukrot. Inkább zöldségek natúr grillezett hússal. Általában 3-4 hétig így lúgosan étkezek, aztán mindig jön egy visszaesés mert szeretem a rántott húst sült krumplival és utána a nagy szelet csokitortát, de ha ez nem rendszeres, akkor nincs gond. A kávét cukor nélkül, több tejjel iszom, így az sem okoz gondot. Ha érzem, hogy folytogat, vagy jön a sav, akkor megiszok két nagy pohár vizet rögtön. Ha nagyon ég a gyomrom, akkor a nyelvem hátuljára öntök egy teáskanálnyi szódabikarbónát és iszok rá egy nagy pohár citromos vizet. De ez már a végszükség nálam.
2015. márc. 12. 12:07
 4/9 A kérdező kommentje:
Cukrot csak a csokiból eszem, mert xilitet eszünk inkább meg nádcukrot vagy mézet. A savanyú káposztától nem ég a gyomrod??
2015. márc. 12. 12:16
 5/9 anonim ***** válasza:
Nem, attól egyáltalán, virslivel szoktam azt vacsorázni, de még a sovány csirkemellből készített rántás nélküli székelykáposztától sem. De pl. a banántól nagyon. Én is xilitet használok.
2015. márc. 12. 12:38
 6/9 anonim ***** válasza:
Nekem a salvus víz segített, minden reggel éhgyomorra és este pàr korty. Ha ritkán iszom kávét azonnal rosszabb lesz, úgyhogy teljesen le kell szoknom róla. Gelbrát szedem már évek óta de ezeket se lehetne ilyen hosszú ideig szedni úgyhogy nem tudom :-\ savas ételeket egyàltalán nem eszem, és csak szentkirályi ásványvizet iszom. Reflux párna állítólag nagyon jó és nyakad se fog fájni csak kicsit dràga még nem tudtam megvenni.
2015. márc. 12. 14:14
 7/9 anonim ***** válasza:

Én leszoktam a napi 3 kávéról, de egyet iszom tejjel, csoki, cigi is mart, ezeket is le kellett csökkentenem.

Jó ideig nem ettem túl zsíros, fűszeres és csípős ételeket, és a paradicsomot sem bírtam, de szerencsére a gyógyszertől amit felírt az orvos elmúltak az erős tüneteim. Rendszeresen kell érkezni és mindig keveset, nem szabad jóllakni egyszerre. Sok vizet kell inni, amikor nagyon ég a goymrod.

2015. márc. 12. 16:00
 8/9 A kérdező kommentje:
Uhh hát 30ezret tuti nem adnék egy párnáért.. Van egy anatómiai párnám, de nem elég magas. Maradt az étrend váltás újra.
2015. márc. 12. 19:58
 9/9 anonim válasza:

Nekem olyan volt, mintha a torkomon akadt volna egy meggymag lett volna a torkomon + hányinger.

Én ilyenkor cukrot szopogattam egész nap x rágó mert másképp azonnal öklendeztem volna

2015. márc. 15. 18:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!