Milyen betegségre utal a körmeim ilyen elváltozása? Képpel!
Kicsit meg vagyok ijedve... az összes körmöm úgy néz ki, mintha visszahajlott volna. A probléma fokozatosan alakult ki, de folyamatosan be volt festve, így csak lemosásokkor láttam. Eddig azt hittem, csak valami elszíneződés, de most hetek óta nem lakkozom és ilyen. Utána olvastam és a melanómától a tüdőrákon át a vesebetegségig mindenfélét írnak. A vicc, hogy 2 hete csináltattam teljes vérképet, vizeletvizsgálatot és az eredmény tökéletes lett.
Más tünet nincs véletlenül?
A hosszas lakkozás után az elszíneződés nem igazán múlik el, inkább csak lenő. Ezt a lenövést lehet is látni majd idővel.
A másik legkézenfekvőbb megoldás a körömgomba.
jaj most egy kicsit megnyugodtam!
de ez egy ördögi kör akkor, mert így iszonyatosan néz ki, nagyon zavar, tehát nyilván újra be fogom festeni!
egyébként mindig használok alapozó lakkot, tehát nem elszínezte a körömlakk sötétre.
meg gondolom ti is látjátok a problémámat, azt sötét csíkot a fehér rész után. nekem azért fura ez, hogy a körömlakk csak a körmöm "közepét" színezte volna el... a fehér rész normál fehér, a körömágy felőli rész talán egy kicsit túl világos, de azon se aggódnék alap esetben. az aggasztó rész a kettő közötti sötét sáv.
Láttam én elsőre is, hogy hol van pontosan az érintett rész :) A lakk a hibás, még mindig úgy gondolom. De a körömlakklemosós válaszban is lehet valami, nekem utána mindig olyan volt a fehér rész alatt közvetlenül, mintha kiszívta volna, vagy fel lenne ázva. Lehet érthetetlen, de nem tudom jobban elmagyarázni :D
Amúgy mutattam háziorvosnak is, de sem ő, sem a körmös nem mondott rá olyat, hogy betegségre utalna.
a körömlakk lemosó után nekem is "átlátszó" tud lenni a már "lenőtt" rész, de itt ez a rész nincs lenőve, ez még a húsomhoz kötődik.
és ez neked elmúlik idővel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!