Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Milyen betegségre utal a...

Milyen betegségre utal a körmeim ilyen elváltozása? Képpel!

Figyelt kérdés

Kicsit meg vagyok ijedve... az összes körmöm úgy néz ki, mintha visszahajlott volna. A probléma fokozatosan alakult ki, de folyamatosan be volt festve, így csak lemosásokkor láttam. Eddig azt hittem, csak valami elszíneződés, de most hetek óta nem lakkozom és ilyen. Utána olvastam és a melanómától a tüdőrákon át a vesebetegségig mindenfélét írnak. A vicc, hogy 2 hete csináltattam teljes vérképet, vizeletvizsgálatot és az eredmény tökéletes lett.

[link]

[link]

2015. febr. 28. 23:22
 1/10 anonim ***** válasza:

Más tünet nincs véletlenül?

A hosszas lakkozás után az elszíneződés nem igazán múlik el, inkább csak lenő. Ezt a lenövést lehet is látni majd idővel.

A másik legkézenfekvőbb megoldás a körömgomba.

2015. febr. 28. 23:33
 2/10 anonim ***** válasza:
Én is folyamatosan lakkozom, nekem akkor nézett ki így, amikor egy rossz minőségű sötét lakk befogta. Teljesen elszínezte, nem tudtam vele semmit csinálni, lenőtt. Nem lehet, hogy nálad is ez a helyzet?
2015. febr. 28. 23:34
 3/10 anonim ***** válasza:
Nekem a körömlakklemosó szokta így kiszívni és nekem is hetekig tart míg lenő és eltűnik.
2015. febr. 28. 23:37
 4/10 A kérdező kommentje:

jaj most egy kicsit megnyugodtam!

de ez egy ördögi kör akkor, mert így iszonyatosan néz ki, nagyon zavar, tehát nyilván újra be fogom festeni!

egyébként mindig használok alapozó lakkot, tehát nem elszínezte a körömlakk sötétre.

meg gondolom ti is látjátok a problémámat, azt sötét csíkot a fehér rész után. nekem azért fura ez, hogy a körömlakk csak a körmöm "közepét" színezte volna el... a fehér rész normál fehér, a körömágy felőli rész talán egy kicsit túl világos, de azon se aggódnék alap esetben. az aggasztó rész a kettő közötti sötét sáv.

2015. febr. 28. 23:45
 5/10 A kérdező kommentje:
a kommenteket újra elolvasva szerintem ti félre értelmeztétek a képet. a képen a körmöm kimondottan rövid, tehát az a sötét sáv az nem az, hogy a hosszú körmöm átlátszó lett a lemosótól, azon a szakaszon még oda van nőve az ujjamhoz... ha így érthető voltam...
2015. febr. 28. 23:48
 6/10 anonim ***** válasza:

Láttam én elsőre is, hogy hol van pontosan az érintett rész :) A lakk a hibás, még mindig úgy gondolom. De a körömlakklemosós válaszban is lehet valami, nekem utána mindig olyan volt a fehér rész alatt közvetlenül, mintha kiszívta volna, vagy fel lenne ázva. Lehet érthetetlen, de nem tudom jobban elmagyarázni :D

Amúgy mutattam háziorvosnak is, de sem ő, sem a körmös nem mondott rá olyat, hogy betegségre utalna.

2015. márc. 1. 00:12
 7/10 A kérdező kommentje:

a körömlakk lemosó után nekem is "átlátszó" tud lenni a már "lenőtt" rész, de itt ez a rész nincs lenőve, ez még a húsomhoz kötődik.

és ez neked elmúlik idővel?

2015. márc. 1. 00:19
 8/10 anonim ***** válasza:
Nekem is a húsnál szokott lenni ez a rész. Általában csak lenőni tud, nagyon lassan (utoljára 4 hónap volt, míg eltűnt, de nekem akkor magasabbról indult, mint neked a képen). Én géllakra váltottam, azóta nincsenek ilyen problémáim.
2015. márc. 1. 12:00
 9/10 A kérdező kommentje:
és otthon magadnak csinálod a géllakkozást, vagy műkörmöshöz jársz vele? én nagyon szeretek körömlakkozni, vagy egy rakás körömlakkom, színátmenetet is szoktam csinálni, vagy különböző csillámos fedő rétegeket. csak ugye a normál körömlakkot 2, max 3 naponta le kell mosni és újat festeni, de a géllakk otthoni körülmények között nem tudom hogy szuperálhat...
2015. márc. 1. 16:59
 10/10 anonim ***** válasza:
Kb 3 hónapig jártam körmöshöz, de nekem 2 hét alatt lenő, így túl gyakran kellett mennem. Most már magamnak csinálom, a technikát meg ellestem míg körmöshöz jártam.
2015. márc. 1. 17:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!