Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Basedow-kórosok-ha van itt...

Basedow-kórosok-ha van itt ilyen- ti hogy bírjátok a tüneteket?

Figyelt kérdés

Nekem lassan 12 éve van, azóta kezelgetnek, de az istennek nem sikerül eltalálni a megfelelő adagokat. Így vagy az egekben, vagy a béka feneke alatt a TSH-m.

Így szinte állandó a folyamatos zabálás (van, hogy 1 nap 6-7x eszem tele magam, mégis 1-2 óra múlva éhen akarok halni), persze mellete fogyok, meg a pulzusom is folyton az egekben van, ettől meg olyan furán érzem magam.

Ráadésul a tenyerem folyamatosan nyirkos, folyton meg kell mosnom, vagy nedves törlőkendő, stb...

Tudom, hogy ennyi idő alatt már hozzászokhattam volna, de most valamiért jobban zavar, mint általában.

2015. jan. 29. 14:48
 1/5 anonim ***** válasza:
Van a FB-on egy csoport, pajzsmirigybetegek közössége, ott sokan vannak tapasztalatokkal.
2015. jan. 29. 15:00
 2/5 anonim ***** válasza:
Sajnálom, hogy ilyen hosszú idő alatt nem jöttek rá a helyes gyógymódra. Gyógyszerrel kezelnek? Ha igen, mit kapsz? Izotóp kezelést kaptál már? Göböd nem alakult ki?
2015. jan. 29. 15:02
 3/5 A kérdező kommentje:

Izotópot kaptam, kiskoromban (nagyon fiatalon, 4-5 évesen alakult ki ez nálam), de valami gubanc volt akkor, nem emlékszem pontosan.

Metothyrin-t szedtem, de most nem rég teljesen elvették, mert már kimaxoltam a szedhető mennyiséget (napi 5 tabletta), emellett betaloc-ot is, ezt is folyton változtatják.

A pajzsmirigyem tele van göbökkel, voltam már biopszián is, azt mondták, hogy nem találtak rosszindulatú dolgot.

Egyébként, elszámoltam magam, most, hogy visszaemlékszem, 5évesen kaptam először gyógyszert, így már 16.éve van ez, most vagyok 21.

2015. jan. 29. 15:13
 4/5 anonim ***** válasza:
Kettes voltam: metotirint és betalocot én is szedtem, meg még nem is tudom miket, aztán műtét lett a vége. Nyelési problémáim nem nagyon voltak, mert a göb kifelé nőtt, inkább csak ronda volt. Ja, és műtét után szinte azonnal helyreállt az anyagcserém, de a zabálási szokások megmaradtak, jól meghíztam. És az állandóan nyirkos bőröm is szépen normalizálódott. Szóval, nekem volt megoldás, előbb utóbb biztos neked is találnak valami lehetőséget. Annyi új gyógyszert dobnak piacra, csak akad olyan is, ami pajzsmirigyre hat. Kitartás.
2015. jan. 29. 16:34
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszi:) Örülök, hogy neked sikerült akkor:)

Furcsa egyébként, hogy én pl nem lettem izzadós, pedig sokaknak mindenük izzad, nekem csak a tenyerem, de az néha olyan, mintha vizes lenne, ki is csúsznak sokszor a kezemből a dolgok...

Egyébként, ha van valakinek még ilyen problémája, szívesen veszem a hozzászólásokat:)

2015. jan. 29. 16:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!