Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Sos! Lehet hogy 2 antibiotikum...

Sos! Lehet hogy 2 antibiotikumot vettem be, mit csináljak?

Figyelt kérdés

Beteg vagyok és a doki antibiotikumot írt fel, ma felketem 9 kor és de aztán vissza aludtam, délben pedig bevettem az antibiotikumomat, de lehet hogy 9 kor is vettem be, nem emlékszem:(

Eredetileg napi 2x, délben és éjfélkor szoktam bevenni. Van okom aggódni? Bevegyem a ma estit?

2015. jan. 21. 12:35
 1/9 anonim ***** válasza:
hát a megmaradt tablettákból vissza kell tudnod számolni vettél-e be reggel. Amúgy milyen gyógyszer, mert így elég nehéz bármi mást írni?!
2015. jan. 21. 12:46
 2/9 A kérdező kommentje:
Fromilid 500 mg, az a baj ha visszaszámoltam és úgy hogy most lehet hogy kettőt vettem be még mindig le vagyok maradva eggyel, szóval egy reggel már elfelejtettem de voltam olyan felelőtlen hogy észre sem vettem..
2015. jan. 21. 12:48
 3/9 anonim ***** válasza:
Ja, számold vissza, ha ma már kettőt bevettél, akkor este ne vegyél be.
2015. jan. 21. 12:49
 4/9 A kérdező kommentje:
Fromilid 500mg filmtabletta klaritromicin pontosabban...
2015. jan. 21. 12:49
 5/9 anonim ***** válasza:

"A jelentések szerint nagy mennyiségű klaritromicin bevétele várhatóan gastrointestinalis tüneteket okozhat. Egy beteg, akinek az anamnézisében bipoláris megbetegedés szerepelt, 8 gramm klaritromicint vett be, és megváltozott mentális statust, paranoid viselkedést, hypokalaemiát és hypoxaemiát észleltek nála.

A túladagolás következtében kialakult mellékhatásokat kezelni kell a még fel nem szívódott gyógyszer azonnali eltávolításával és szupportív terápiával. A többi makrolid antibiotikumhoz hasonlóan, a klaritromicin plazmaszintjét sem befolyásolja észrevehetően a hemodialízis és a peritoneális dialízis."

Ha az előírtnál több Fromilidet vett be

Ha az előírtál több Fromilidet vett be, azonnal forduljon kezelőorvosához vagy gyógyszerészéhez.

A túladagolás leggyakoribb tünetei: gyomor-bélrendszeri panaszok (hányinger, hányás, hasi fájdalom), fejfájás és zavartság.

Ha elfelejtette bevenni a Fromilidet

Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására.

Ha elfelejtette időben bevenni az előírt gyógyszeradagot, vegye be mihamarabb, amint eszébe jut. Ezután folytassa a készítmény adagolását az eredeti rend szerint.

Forrás:

[link]

Egyébként mindenki szerint a betegtájékoztató miért van a dobozban????

2015. jan. 21. 13:00
 6/9 anonim ***** válasza:

Azért ez még nem hiszem, hogy túladagolás lenne.

Eltel 3 óra, meg éreznéd, ha valami baj lenne.

Egyébként megszámoltad? Nem derült ki a dolog?

2015. jan. 21. 13:09
 7/9 anonim ***** válasza:
#6 Már ne is haragudj de 3 óra alatt bevette azt a dózist amit 24 óra alatt kellett volna. azért az a minimum hogy figyel magára esetleg szól valakinek hogy figyeljen rá ha ne talántán rosszul érezné magát akkor elmegy a dokihoz. Ez nem túlzás. azért copyztam be a túladagolás tünetei hogy tudja mihez tartani magát.
2015. jan. 21. 13:31
 8/9 anonim ***** válasza:
Azért csak kiderült volna már mostanra, hogy rosszul lett tőle :)
2015. jan. 21. 13:56
 9/9 anonim ***** válasza:
Hát talán olvasd el a papírját, hogy mi a teendő, ha kettőt veszel be, hátha leírják.
2015. jan. 22. 02:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!