Sos! Lehet hogy 2 antibiotikumot vettem be, mit csináljak?
Beteg vagyok és a doki antibiotikumot írt fel, ma felketem 9 kor és de aztán vissza aludtam, délben pedig bevettem az antibiotikumomat, de lehet hogy 9 kor is vettem be, nem emlékszem:(
Eredetileg napi 2x, délben és éjfélkor szoktam bevenni. Van okom aggódni? Bevegyem a ma estit?
"A jelentések szerint nagy mennyiségű klaritromicin bevétele várhatóan gastrointestinalis tüneteket okozhat. Egy beteg, akinek az anamnézisében bipoláris megbetegedés szerepelt, 8 gramm klaritromicint vett be, és megváltozott mentális statust, paranoid viselkedést, hypokalaemiát és hypoxaemiát észleltek nála.
A túladagolás következtében kialakult mellékhatásokat kezelni kell a még fel nem szívódott gyógyszer azonnali eltávolításával és szupportív terápiával. A többi makrolid antibiotikumhoz hasonlóan, a klaritromicin plazmaszintjét sem befolyásolja észrevehetően a hemodialízis és a peritoneális dialízis."
Ha az előírtnál több Fromilidet vett be
Ha az előírtál több Fromilidet vett be, azonnal forduljon kezelőorvosához vagy gyógyszerészéhez.
A túladagolás leggyakoribb tünetei: gyomor-bélrendszeri panaszok (hányinger, hányás, hasi fájdalom), fejfájás és zavartság.
Ha elfelejtette bevenni a Fromilidet
Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására.
Ha elfelejtette időben bevenni az előírt gyógyszeradagot, vegye be mihamarabb, amint eszébe jut. Ezután folytassa a készítmény adagolását az eredeti rend szerint.
Forrás:
Egyébként mindenki szerint a betegtájékoztató miért van a dobozban????
Azért ez még nem hiszem, hogy túladagolás lenne.
Eltel 3 óra, meg éreznéd, ha valami baj lenne.
Egyébként megszámoltad? Nem derült ki a dolog?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!