Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Fehér foltok a mandulán?

Fehér foltok a mandulán?

Figyelt kérdés
Kb. 4 napja éreztem valamit a torkomban, irritált valami és felfedeztem fehér foltokat a jobb mandulámon, se lázam se torokfájás se semmi nem volt akkor. Most már lassan nyelni sem tudok annyira fáj a torkom, felfázás is van, de lázam nincs, nem is piros a torkom se a mandulám, csak ott vannak azok a kiálló kis fehér valamik. Valakinek volt már hasonló, esetleg házi gyógymód, vagy bármi?:) (Köszönöm előre is a válaszokat)
2015. jan. 18. 13:07
 1/8 anonim ***** válasza:

Tippelhetek?

Te sem fogyasztasz naponta több mint 3-4g c-vitamint.

Így viszont fogékony maradsz fertőzésekkel szemben. D3 vitamint így téli időszakban nem is említem, pedig anélkül is fogékonyak az emberek fertőzésekre, rákra.

Így aztán el tud hatalmasodni egy mandulagyulladás, nem a kórokozó miatt, hanem a legyengült szervezetünk (immunrendszerünk) miatt.

2015. jan. 18. 13:12
 2/8 anonim ***** válasza:
Szerintem ez afta. Nekem fogorvosnál leecsetelték, és két nap múlva már el is múlt. Patikában lehet venni Aperisana gélt, ami jó ezekre, de nem tudom, hogy otthon egyedül mennyire tudod kezelni, mivel nem éppen jól elérhető helyen van. Sokan a pálinkára is esküsznek, mivel fertőtlenít.
2015. jan. 18. 13:15
 3/8 anonim ***** válasza:

Ketto fele lehetoseg van:

1) Genny, gyulladas miatt.

2) A gyulladas roncsolta a madula feluletet, kis lyukakat hozva letre, melyekbe veszelytelen etelbakteriumok vannak. :)

2015. jan. 18. 13:24
 4/8 anonim ***** válasza:

tüszős mandulagyulladás.

ha nem kezelik viheti az ízületeidet is...

2015. jan. 18. 14:23
 5/8 anonim ***** válasza:

Ha kezelik akkor meg a bélflóráját.

Ha jól kezelik, erősíti az immunrendszerét akkor meg egészséges lesz

2015. jan. 18. 14:27
 6/8 anonim ***** válasza:
Lehet,hogy csak átmeneti jellegű. Oda kell rá figyelni, fehér pöttyök voltak a mandulámon,ebből származtatták a pajzsmirigy gyulladásomat. 15 évvel később más jellegű műtéthez góckutatást végeztek, ekkor eltávolították, a főorvos közlése szerin be volt tokosodva A mandulám sosem fájt, amíg meg volt. Orvos javasolta sósvizes öblögetést is.
2015. jan. 18. 14:27
 7/8 anonim ***** válasza:

Tüszök.

Orvos adna ra gyogyszert. Otthon max tea,vitaminok. Jobbulast :)

2015. jan. 18. 14:59
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!:)

sós vizzel gargarizálok óránként, és c vitamint tömöm magamba, meg sok gyümölcsöt (amit eddig is kellett volna...)

2015. jan. 18. 15:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!