Mit lehet tenni, ha nagyon alacsony a vérnyomásom? (pl.86/57)
Alacsony vérnyomásra azt szokták javasolni, hogy mozogj sokat, sportolj valamit, igyál sok folyadékot, figyelj oda a táplálkozásra is (zöldség, gyümölcs). És kerüld az olyan helyzeteket, amikor pl. hirtelen kell felállni, vagy reggel kikelni az ágyból, olyankor hajlamos megszédülni az ember.
Egyébként, az mit jelent, hogy "kezdesz rosszul lenni"?
nekem hasonló alacsony a vérnyomásom, ha nem alacsonyabb.
megfigyeltem, hogy rengeteget iszom, tehát közepesen alacsony termetem ellenére biztosan megvan a másfél-két liter naponta, de sokszor több is.
plusz sportolok is, pont hogy biciklit a legtöbbször, de mást is, csak a biciklizés eleve pumpálja fölfele a vért vagy hogy mondjam, de nekem semmi sem változott, a vérnyomásom ugyanolyan alacsony.
én már megtanultam ezzel élni, de kávét nem iszom, mert az meg egészségtelen, és különben sem a vérnyomást emeli, csak a pulzusszámot, ami egyáltalán nem ugyanaz.
ha kezdek rosszul lenni: szédülök, lüktet a fejem, émelygek..
tény, hogy többet kéne igyak, ez mindig is gond volt (:
milyen sportot ajánlanátok? én a jógára gondoltam
Köszönöm szépen a válaszokat! (:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!