Cukorbeteg vagyok? :o 15/L
14 eves lany vagyok. Mostanaban sokat jarok wc-re de a hasam is szokott szurkodni ugyhogy lehet hogy csak felfazas. Tegnap szedultem es kicsit hanyingerem volt. Hanyingerem a napokban tobbszor is volt. Bar lehet hogy a sok sutitol igy karacsony tajekan. Az elmult napokban sokat gepeztem es lehet hogy a szemem ezert fajt kicsit. Ezeket azert irtam csask le mert benne voltak a cukorbetegseg tuneteiben. De ugy amugy jol vagyok meg minden. Szoval lehetek cukorbeteg???
15/L
Nem vagy cukorbeteg.
De ha elmész vérvétel akkor ott kiderül.
ha csak ezekre alapozod, akkor erősen valószínű, hogy semi komoly baj nincs a cukorral, viszont felfázás inkább lehet.
El kell menni legalább egy olyan gyógyszertárba, ahol 200,-Ftért megmérik neked a vércukrod, ha nem akarsz orvoshoz menni. Az viszont fontos, hogy étkezést követően várj legalább másfél-két órát, mert a normál anyagcserénél is étkezés után mindig több kicsivel mindenkinél a mérhető érték.
Egyébként, ha komolyan gyanakszol, valódi okok miatt, akkor menj el a körzeti orvoshoz és kérj vérvételre beutalót, ahol meg tudják mondani a pontos diagnózist cukor, hosszú távú cukor (HbA1c) ügyben is. Az 6.2 alatt nem magas és kb. két-három hónap átlagát mutatja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!