Létezik olyan hogy "magányfóbia"?
Mostanában furán érzem magam.. Amikor pesten a lakótársaimmal vagyok (4en lakunk egy lakásban), vagy éppen utazok valamerre tömegközlekedéssel, esetleg barátokkal vagyok, szórakozunk, vagy valamit csinálunk stb. akkor semmi bajom nincs!
Viszont ha teljesen egyedül vagyok PL: amikor eljövök vidékre a szüleimhez és konkrétan egy teljes emelet az enyém, akkor baromira rosszul érzem magam... Nagyon fura dolgok jutnak eszembe PL: halálfélelem, különböző paranoid gondolatok, depresszió, állandóan rágódok dolgokon. De kizárólag csak ha egyes egyedül vagyok!
Ez miért lehet? Előre is köszi
Lehet, hogy létezik ilyen.
Van egy lányismerősöm, aki egyedül lakik, de otthon nem fél. Ő inkább attól tart, hogy előbb-utóbb eltávolodnak tőle az emberek, akikkel megismerkedett, és ő egyedül marad. Mindig is a középpontban akart lenni, megfelelni másoknak.
Igen, létezik. Az autophobia és a kozmikophobia is ide tartozik. Általában az olyan emberek rettegnek a magánytól, akiknek az anyja nagyon rosszul kezelte az ún. szeparációs félelmet.
Túlvédő anya, dependenssé tett gyerek (nem engedi leválni, szinte fizikailag sem magáról az anya a gyereket, ill. a gyerek alapkeraktere túl lágy és simulékony), gyakori ijesztgeés a Világ félelmeivel.
Pszichiáterhez kellene elfáradni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!