Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Arany ér vagy végbél rák?

Arany ér vagy végbél rák?

Figyelt kérdés

Egy hete kb. fájdalmat éreztem ülés közben. Egy kisebb borsó szemnyi duzzanatot láttam a végbelemnél. Úgy gondolom hogy arany ér lehet mert kellemetlen szúró érzés és főleg ülésnél fájdalmasabb. Meg tapogattam és mint ha belül is meg lenne duzzadva 2 napja kenem egy végbélkenőccsel (hemorid) egyenlőre nem érzek javulást, és most nem tudom hogy várjak még párnapot, mennyi kell neki hogy gyógyuljon, mikor menjek vele orvoshoz.

Félek hogy végbél rák. Nyugtatom magam azzal hogy az nem egyik napról a másikra kezdene el fájni és érezhető lett volna már elölte is a belső duzzanat gondolom.

2014. dec. 18. 09:16
 1/5 anonim ***** válasza:
aranyér lesz.. a rákkal az a legnagyobb gond, hogy nem fáj nagyon sokáig. Cserélj széket(forgószék van? az nem a legjobb) és mozogj többet Visszérre - mert ez is az - a legjobb)
2014. dec. 18. 09:25
 2/5 anonim válasza:
Orvos nem vagyok, de az ilyen dolgokat nem szabad húzni halasztani menj el minél előbb análológushoz (proktologushoz) ne várj vele.
2014. dec. 18. 09:25
 3/5 anonim ***** válasza:

Szerintem is menj el orvoshoz. Akinek rendszeresen van aranyere, az nyilván meg tudja különböztetni, hogy ez az vagy valami más.

Neked még nem volt? Most jött ki először? De mitől? Csak úgy a semmitől nem lesz.

Ha meg volt már, akkor biztosan te is érzed, hogy ez most is az.

2014. dec. 18. 10:11
 4/5 A kérdező kommentje:
nagyon régen kis iskolás koromban is volt hasonló de akkor még nem tudtam hogy mi lehet az és nem szóltam senkinek így ne mis lett kezelve de elmúlt magától csak nem emlékszem hogy mennyi ideig tartott, Ez is az lehet de félek hogy meg kell műteni
2014. dec. 18. 11:35
 5/5 anonim ***** válasza:

Proktis-M krémmel kenegesd, belülre is tegyél, kb 1 hét alatt jön rendbe. Valószínű, hogy aranyér a leírtak alapján.

Persze ha 1 hét elteltével is nagyon fájdalmas, akkor látogass el egy sebészhez, és ha kell, akkor ő ad majd beutalót protológushoz.

2014. dec. 18. 14:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!