Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Ez rák? Nagyon meg vagyok ijedve.

Valaki : kérdése:

Ez rák? Nagyon meg vagyok ijedve.

Figyelt kérdés

Már másodszorra vettem észre,hogy pici,alig észrevehető vétcsík volt a székletemen, nem annyira élénkpiros,de nem is alvadt.

Aranyér nem tudom lehet-e mert nem érzek vájdalmat meg viszketést sem, ott csak akkor fáj,ha menstruálok vagy szex közben néha ott szokott fájni bizonyos testhelyzetekben.

Amúgy súlyom nem csökkent, és viszonylag rendszeres a székletürítésem, pár hete volt 2x indokolatlanul hasmenésem, de azóta nincs ilyen.

Tudom,nem kell a legrosszabbra gondolni,de rettegek a ráktól és emellett mentális problémáim is vannak, így talán megérthető.

Tapasztalatok, vélemények?

Ez aggodalomra ad okot vagy lehet aranyér attól függetlenül,hogy fájdalmat nem érzek?

2014. dec. 7. 10:33
 1/10 anonim ***** válasza:
70%
Vércsík a székleten nàlam aranyértől és végbélrepedéstől szokott lenni (utóbbi elég fàjdalmas), de mindenképp menj el orvoshoz jobb az iyet megnézetni!
2014. dec. 7. 10:39
 2/10 anonim ***** válasza:
63%
Az aranyér nem fáj. Ha fáj, akkor már gyulladt, kizáródott és esetleg thrombotizált. Menj el proctologushoz.
2014. dec. 7. 10:40
 3/10 anonim ***** válasza:
85%

Nekem elég gyakran véres a papír,ha kicsit nagyobbat vagy keményebbet kakilok. Nekem mondjuk aranyerem is van,igaz nem vészes, csak ritkán jön elő,de nekem az nem vérzik csak érzem,hogy dudorodik és fáj. Volt,hogy a székletem is véres volt,de csak úgy,mint neked,egy kis csík piros. Ez még nem jelent semmit. Feltételezem,hogy fiatal nő vagy. Fiatal nőknél a vastag/végbél daganat igen ritka, középkorú vagy idősebb férfiak jellemző betegsége. A székletürítés gyakran változik, sok függvénye van. Ha stresszes vagy,mint ahogy írtad,attól lehet hasmenésed. Számít mit ettél, mennyit ittál, ezek mind mind változtatnak a széklet milyenségén. Szerintem nincs miért aggódnod. Ha tartósan fennáll a vérzés,esetleg nagyobb mennyiségű vér ürül, akkor érdemes orvoshoz fordulni, de szerintem el fog múlni magától,ne aggódj.

26/l

2014. dec. 7. 10:40
 4/10 anonim ***** válasza:
62%
Lehet aranyér, de ezzel nem érdemes játszani. Menj orvoshoz, inkább feleslegesen, mintsem késő.
2014. dec. 7. 10:41
 5/10 anonim ***** válasza:
34%
Ha friss piros vér és a WC papíron is volt, akkor lehet aranyér, de végbélrepedés is, nem ártana elmenned a sebészetre, hogy megnézzék, ott kapsz rá megfelelő kenőcsöt is ha az.
2014. dec. 7. 14:18
 6/10 A kérdező kommentje:
wcpapíron nem volt, csak a székleten alig észrevehetően.
2014. dec. 7. 17:55
 7/10 anonim ***** válasza:
34%
Holnap kérj időpontot proctologushoz. Bele fogja dugni az ujját a végbeledbe, és megnézi, tapintható-e aranyér. Ha nem, akkor rektoszkópos vizsgálatot hajt végre. Ha annak sincs semmi eredménye, akkor feljebbről jön a vérzés, ami már a gastroenterologus szakasza, így továbbküld hozzá.
2014. dec. 7. 18:35
 8/10 anonim ***** válasza:
64%
Jaj,egy kicsi csík vérrel a székleten ne küldjétek már egyből orvoshoz! Meg rectoscopia? Ki fogják röhögni..ez még nem betegség,csak szimplán kirepedt az ánusz. Csak jobban megijesztitek.
2014. dec. 7. 18:37
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönök minden választ, mind hasznos volt, és hálás vagyok értük :)) Rákról senki nem beszélt,ez már eleve megnyugtató nekem :))
2014. dec. 7. 18:56
 10/10 anonim ***** válasza:
Nem szeretnélek megijeszteni de a vér a székletben és az,hogy váltakozik hasmenés és normális széklet (pláne indokolatlanul) a vastagbélráknak lehet a jele. Szerintem megér 1 vizsgálatot a lelki nyugalom. Nem gondolnám én sem ,hogy baj van csak ilyenekkel nem szabad kockáztatni.
2014. dec. 8. 01:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!