Igaz e, hogy a sólámpa működése penészirtó egy lakásban?
Nem.
Azaz csak ha "fordítva használod".
Kikapcsolt állapotban összegyűjti a nedvességet (mert ugye só). De ahogy bekapcsolod, visszapárologtatja.
Mindig mondom a férjemnek, hogy az udvaron kellene bekapcsolni pár órára, itt bent, meg kikapcsolva tartani dísznek...
Nekem volt egy sólámpám, hasznáaton kívül csücsült egy rácsos polcon. Nálam olyan pára van, hogy könnyen penész is megjelenik. Pár hét vagy hónap után ráéztem erre a használatonkívüli sólámpára, hát alatt olyan szép sómarás volt a pedlón, ahogy lecsöpögött belőle a sós víz, hogy ki is vágtam lomtalanításkor. Párás lakásban csak bajt okoz a belőle kioldódó só. Vagy max ha olyan felületre rakod, amit utána kidobsz vagy le tudsz takarítani. De amúgy penész ellen SEMMIT nem ér.
Van egy elektromos pármentesítőm, az kb. fél nap alatt kiszed 5 liter vizet a lakásból, a sólámpa alatt hetek alatt csöpögött ki kb. fél deci, na az ennyit ér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!