Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mi lehet ez,2 éves fiúcskánál?

Mi lehet ez,2 éves fiúcskánál?

Figyelt kérdés
A hét közepén megtaknyosodott.Adtam neki a c vitamint,aztán Stodalt-t a köhögésre,ami szinte csak alvás közben volt. tegnapelőtt éjjel elkezdett belázasodni.mivel más nem volt otthon,egy benuron-t negyedébe törtem,összenyomtam és azt adtam a teájába.asszem összesen talán 3x kapott.tegnap este mentünk dokihoz.akkor vettem neki nurofent. ami a tanácstalanságom oka,hogy éjjel elkezdett a manó rángatózni.először azt gondoltam,hogy csak az álmában valami reakció.de aztán az egész éjjel csinálta.néha elcsendesedett olyan 10-15 percre,de aztán megint.percenként,félpercenként összerándult.mint mikor az ember félálomban pl.,vagy ha álmában zajt hall és arra összerándul.olyan intenzív volt már,hogy nem tudott aludni tőle.nyöszörgött,föl is sírt.reggel 9-kor meg már inkább fölébresztettem.magához képest evett is jól,mert most azt is hanyagolja. délután mentünk aludni és ugyanez megimt elkezdődött. mi lehet ez? mire lehet ez reakció? mert napközben ugyanolyan,mint máskor..

2014. nov. 29. 14:50
 1/6 anonim ***** válasza:
Láza nincs? Nem lehet lázgörcs? Szerintem vidd be az ügyeletre, jobb, ha ránéz valaki.
2014. nov. 29. 14:53
 2/6 A kérdező kommentje:

Nincs láza.Hőemelkedése volt csak,de ma már az se.

Ilyennel el lehetne menni ügyeletre?

2014. nov. 29. 14:57
 3/6 anonim ***** válasza:
Ügyelet! Én azon csodálkozom, hogy annyira felelőtlen voltál, hogy nem hívtál hozzá mentőt/orvost.
2014. nov. 29. 14:58
 4/6 A kérdező kommentje:

Akkor ilyen csak,amikor alszik.Ez nem lázgörcs.

Kihívom mentőt,alvó gyerekhez,aki addigra fölébred,mit állapít meg?Ad nyugtatót,majd : "anyuka,hétfőn vigye el a háziorvoshoz"

2014. nov. 29. 15:03
 5/6 anonim ***** válasza:

Én is bevinném az ügyeletre, ha még mindig rángadzik, valami baj van.

Amúgy Benuront miért adtál neki, 6 éven aluli gyermekek a gyógyszert csak kifejezett orvosi utasításra szedhetik, ez van a tájékoztatóján, hűtőfürdő jobb lett volna, ha 38 felett volt a láza.

2014. nov. 29. 15:05
 6/6 A kérdező kommentje:

Most ébredt föl és füléig ér a szája,úgy vigyorog.Így vigyem ügyeletre?

A rángatózást ne úgy képzeljétek ,mint pl. egy epilepsziás roham,hanem inkább olyan összerezzenes,ami hol intenzívebb,hol kevésbé.

Semmilyen körülmények közt nem veszélyeztetném a gyerekem,ha okot látok rá,azonnal doki.

Azért írtam ki a kérdést,mert hátha találkozott már valaki ilyennel.

Benuron-ból pedig csak egy negyedet adtam.500-as paracetamol,ugyanannyi,mint a Panadol baby-ban.Orvosi engedély pedig csak azoknak kell,akik totál laikusok ilyen témában

2014. nov. 29. 15:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!