Rheumatoid Arthritis és Myositis együtt mennyire gyakran fordul elő?
Ezek az autoimmun nyavalyák szeretnek egymással társulni.
De a polymyositisre a proximalis (törzshöz közelebb lévő) izmok gyengesége jellemző (nehéz fésülködni, leülni, felállni).
Első válaszoló:
Igen, általában proximális, de nem mindig. Nekem nem tudják egyenlőre milyen myositis-em van. Az orvos gondolt egyszer zárványtestes myositis-re, de egyenlőre nem vizsgáltak ki rá. Az EMG, izombiopszia myositis-t mutatott ki, de a biopszia nem mutatott zárványtesteket, mindenesetre az EMG distális myopatiát mutatott. Szóval lehetséges a distális myositis, csak ritka.
Szia! Az RA betegségeddel azóta mi a helyzet?
Nálam most jelentkezett, mint derült égből a villámcsapás. A gyógyszert állandóan kell szedned, ugye?
Milyen kezelést kapsz, ha nem vagyok tolakodó?
Én csak Salazopyrint kapok, de érzem a fájdalmat mellette is. Igaz 2 hónapja szedem.
Szia!
Nálam 2011. májusában diagnosztizálták, tehát elég rég. Akkor voltam 36/N. Kezdetben kaptam Medrolt, aztán beállították a Methothrexan-t. A Medrolt 2,5 hónap után abbahagytam, azóta viszont állandó adagban heti egyszer szedek 3 szem Methothrexan-t. Azóta semmi panasz. Laborom jó, nem fáj semmim. Az orvosom azt mondta, meg kellene próbálni letenni a gyógyszert, mert ez annyira kis adag, mintha nem is szednék semmit. Letettem, visszajött. Azóta ismét szedem a szokásos adagot. Nincs betegség tudatom, élek, mint bárki más. Igyekszem viszont a táplálkozásomra odafigyelni, mert az ezeknél a gyulladásos nyavalyáknál fontos, illetve mozgok is heti nagyjából kétszer. Szerintem élhető betegség, arra figyelek, hogy járulékos betegségeket ne szedjek össze mellé.
Ez az én történetem :) Hasonló jókat kívánok :)
De jó ezeket olvasni. Igaz gyógyszer nélkül jobb lenne, de nem tudsz mást tenni sajnos. Nekem még van másik betegségem is mellette. Azt tapasztaltam, hogy ha cukros dolgot eszem vagy iszom akkor jobban fáj az ujjam, talpam. A cukrom, laborom rendben. Mozgok is, nem vagyok ülőtípus, de van amikor vonszolom magam szó szerint. Igyekszem én is a betegségtudatot kerülni, nehéz elfogadni azért ezt az életre szóló diagnózist. Dolgozni nem tudok, mert nem lehet előre kiszámolni mikor vagyok nem jól.
Köszönöm a jókívánságodat! Tünetmentes, jó egészséget kívánok én is! :)
40/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!