Volt már valakinek krónikus vastagbélgyulladása? Az orvosok egymásnak ellent mondanak
Nyáron voltam kolonoszkópián, amit a gasztroenterológusom végzett. A vizsgálat közben mondta, hogy ez colitis ulcerosa lesz. Vett biopsziát, amit a patológus megvizsgált és végül a diagnózis: colitis chronica mediocris gradus enyhe aktivitási jelekkel.
Amikor elvittem a háziorvosomhoz, akinekk van belgyógyász szakvizsgája is, ő azt mondta, hogy ez nem colitis ulcerosa, mert ez nincs sehova leírva. Nem is voltak olyan tüneteim. A panaszom a véres széklet és a napi átlagosnál kicsit több székelés volt. Nem volt semmi láz és komoly fájdalom.
Megmutattam egy nagyon jó sebész főorvos barátunknak, ő is azt mondta, hogy ez szerencsére biztos, hogy nem colitis ulcerosa. Sajnos azokat már úgy kezelik, mint a leukémiásokat. Azt is mondta, hogy azoknak nem is azt a gyógyszert szokták felírni, amit nekem felírtak (Salazopyrin).
Most akkor miért mondta azt a gasztroenterológus, hogy colitisem van? Meg kell mondjam, kicsit félvállról vette a dolgot és elég hamar elhajtott........
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!