Amikor a laborleletetek alacsony vasat jelölt, milyen betegséget állapított meg az orvos?
Figyelt kérdés
2014. nov. 13. 14:06
11/17 A kérdező kommentje:
Ha kinevetett az a doki,te meg hagyd ott,és nézz másik doki után!Nem kinevetni kell a beteget,hanem orvosolni a betegségét.Ha a vashiány oka nincs megállapítva,nincs kezelve,abból még súlyos betegség is kialakulhat,pl.rák.Ha az ember szedi a vastablettát,azzal még nem lesz gyógyszer függő.A röhögő dokikat meg csak akkor kedvelem,ha közben gyógyítanak is! Amúgy köszi a választ,rendes tőled,hogy nyugtatgatsz.Jó egészséget Neked és az előző válaszolóknak is!Mindannyiótoknak szép napot!
2014. nov. 16. 23:25
12/17 anonim válasza:
Mennyire alacsony a vas? Emelkedett-e a transzferrin? Van e mas elteres a labor ertekekben? CRP, sullyedes?
Ha az utobbi ketto normalis, akkor valoszinuleg gyulladas kizarhato. Ha a vas joval alacsonyabb a normal also hataranal, es huzamosabb ideig fenall a vashianyos verkep, en elmennek egy gasztroenterologiai kivizsgalasra (csak hogy kizarjuk a belrendszeri fekelyt, jo-es rosszindulatu daganatokat).
13/17 A kérdező kommentje:
Ó,nem tudom ezeket megválaszolni neked,mert most jut eszembe,hogy a laboreredményem nála maradt!Arra emlékszem,hogy a vasam extrém alacsony volt,kérdezte is a doki,hogy nem fekete-e a székletem,(belső vérzés,daganat,polip jele lehet),de szerencsére normális színű.Megnyomkodta a hasamat,gondolom daganat miatt,de nem fájt semmi.Az új beutalómon a vérsüllyedés,vérkép automatával,vas,triglicerid és CRP (szenzitív)vannak bejelölve.Feltűnő,hogy a nátrium,kálium most nincs bejelölve,holott azt a nagy zsírosság miatt nem tudták mérni előzőleg!De lehet,ez a vérkép automatával,már magába foglalja,ebben lesz a kálium,nátrium is?Hát nem tudom,rajta tartom majd a szemem!Egyébként nagyon jókat írtál,köszönöm! Jó egészséget,szép napokat!
2014. nov. 18. 18:34
14/17 anonim válasza:
Elozo vagyok. Igen, ez mind jo, de sokszor belso verezgetes ellenere sem lesz fekete a szeklet, es a hasnyomkodassal sem lehet eszrevenni. Ez szuper, h megismetlik a labort, de ha tovabbra is valtozatlan vashianyt mutat, foleg, h ferfi vagy es nem lehet a menzeszre fogni, mindenkeppen kerj egy beutalot a dokidtol a gasztroenterologiara.Amit meg kellene csinalni, az egy gasztroszkópiai ill kolonoszkopiai vizsgalat= beltukrozes. Ezzel ki lehet zarni a tumort. Enelkul csak a dokik is talalgatnak ( en is az vagyok).
15/17 A kérdező kommentje:
Írod,hogy orvos vagy,akkor megkérdezem,hogy a vérkép automatával,az magába foglalja a nátrium,kálium szint mérést is?Mert előzőleg a nagy zsír miatt nem tudták ezeket mérni,most pedig ezek nincsenek bejelölve a beutalón.A vérvételem majd csak a jövőhónapban lesz.Köszönöm a válaszaidat.Minden jót!
2014. nov. 19. 11:16
16/17 anonim válasza:
Szerintem automatikusan benne lesz, altalaban benne szokott lenni. A "nagy zsir" alatt a magas triglicerid es koleszterin szintet erted? Szerintem a Na-K miatt ne aggodj, ha nagyon indokoltnak tartotta voln a doki, kideritette volna a szintjet.Van barmilyen egyeb kiserobetegseged a verszegenysegen kivul? Nagyon nehez igy latatlanba barmit is mondani, de amit en tennek, irany a gasztro kivizsgalas, es utana meg lehet nyugodni.Sok szerencset, nyugodtan kerdezz, es ne parazz!
17/17 A kérdező kommentje:
A nagy zsír alatt a trigliceridet értem,mert az extrém magas volt,a káliumhoz,nátriumhoz nem volt mérési eredmény,-azt tudom,hogy ha elzsírosodás van,akkor nem tudják mérni és a magas triglicerid miatt nem tudták mérni,gondolom én.Az össz.koleszterinem rendben,a HDL és az LDL szintén. Tehát összefoglalva,a vas nagyon alacsony,a triglicerid nagyon magas, nátriumhoz,káliumhoz meg nem volt írva mérési adat.Ennyi eltérés volt a leletemen.Ezek véletlenül derültek ki,mert mivel már a 30-at betöltöttem és soha nem voltam orvosnál,csak párszor voltam megfázva,gondoltam kérek már egy laborvizsgálatot kíváncsiságból,hogy rendben vagyok-e és mert hogy 8. osztályos koromtól kezdve,acne jön ki főleg az arcomon.Rendszeresen,előjön,és pár nap múlva elmúlik,hogy ismét előjöjjön.Más panaszom soha nem volt az egészségemre.
2014. nov. 19. 13:06
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!