Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Igaz, hogy ha alul működik a...

Igaz, hogy ha alul működik a pajzsmirigyem, akkor a gyógyszert, amit kapni fogok rá életem végéig szednem kell?

Figyelt kérdés
A háziorvos azt mondta amikor nála jártam, hogy egyáltalán nem biztos, hogy életem végéig szednem kéne. De én teljesen beparáztam, mert azóta mindenhol azt olvasom és mindenkitől azt hallom (nem mondom el nekik a problémámat), hogy ha a pajzsmirigy hormonháztartása egyszer felborul akkor az örökre szól, viszont a gyógyszer megoldja, de mindig szedni kell majd. De akkor a háziorvos miért mondta, hogy nem kell?

2014. nov. 5. 11:27
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Azt hiszem attól függ, hogy mi okozza az alulműködést. HA autoimmun, akkor igen, életed végéig.
2014. nov. 5. 11:40
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg attól függ mi okozza, lehet átmeneti is, de az esetek 90%-ban szedni kell a gyógyszert végig.

Nekem is az van, de nincs semmi extra amit észre lehetne venni, igazából amit beszedsz tiroxin az nem gyógyszer hanem maga a hormon amit a pajzsmirigy nem termel meg, 150 Ft a legdrágább...

2014. nov. 5. 17:13
 3/4 A kérdező kommentje:

Nem tudok megbarátkozni a gondolatával, hogy megint kitalálják, hogy szednem kell valamit, talán életem végéig... :(

Köszönöm a válaszokat, így már kicsit jobban értem. :) Esetleg azt tudja valaki, hogy milyen okoknál nem kell majd mindig ezt a hormont szedni? Vagy ennyire bonyolultat ne kérdezzek, hanem kotródjak az orvoshoz? :)

2014. nov. 5. 17:57
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Hát figyelj, a jellegzetes tünetek a gyakori fáradtság, levertség, kedvtelenség, hízás, hajhullás, esetleg a duzzadt nyak, stb...sok lehet, ez a betegség nagyon összetett, de ha nem kezeled meddőséget is okoz. Terhességhez pl. mindenképp kell a gyógyszer mert különben mindig vetélés lesz a hiány miatt. Mindenképp vizsgáltasd ki. Azt nem mondom ,hogy tegyetek össze magánorvosra , de én rég felhagytam a közzel...
2014. nov. 5. 23:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!