Háton lévő aknék, pattanások utáni barna, pirosfoltok, sebek eltüntetése?
Figyelt kérdés
Sziasztok! 14 éves fiú vagyok, kb egy éve, 13 évesen lett tele a mellem, vállam és hátam aknéval. A megjelenésük után kb 6-7 hónappal mentem el bőrgyógyászhoz, ekkor már annyira nem voltak aknék. Irt fel a bőrgyógyász gyógyszert, mára csak piros, barna foltokkal és sebekkel van tele a mellem/ vállam hátam. Néha, 1-2 hónaponta szokott kialakulni pattanás amit kinyomok és besebesedik. Mit ajánlotok? Hogyan lehetne ezeket eltüntetni?2014. okt. 13. 19:38
1/5 Bocipók válasza:
Valószínű ételallergiád/étel-intoleranciád van.
Hiába szárítod le az aknékat, mindig jön újabb és újabb. Az ok megszüntetése lenne a fő cél. Próbálj meg kísérletezni magadon, pár hétig ne egyél tejtermékeket és tojást, majd lassan hozd vissza az egyiket az étrendedbe. Ha pár napon belül ha újra megjelennek, akkor az okozza a problémádat.
Amúgy gyógyszertárban lehet kapni szalicil-savas alkoholt, az nagyon jól szárít (át kell törölni egy vattapamaccsal a bőrt), de mint fentebb írtam, az okot nem szünteti meg.
2/5 Bocipók válasza:
Előző vagyok. Remélem nem azt a "gyógyszert" szeded, ami májkárosodást okoz. Semmilyen kozmetikai hiba nem éri meg a kockázatot, hogy pár év múlva nagyon rossz májfunkciót mutasson a vérképed, az aknék miatt tedd tönkre az egyik létfontosságú szervedet. Amúgy a bőrgyógyászok elég érdekesek, hogy soha nem az okot keresik ebben az esetben, mondjuk akkor nem is élnének olyan szépen, mert senki sem menne gyógyszert és kenceficéket felíratni.
3/5 A kérdező kommentje:
Roaccutan nevezetű gyógyszert szedem, 3 hónapon keresztül kell, ez az utolsó hónap, már 10-t beszedtem.... Majd részletesen elolvasom a tájékoztatóját/ mellékhatásokat. Kipróbálom azt, hogy 2 hétig semmilyen tejterméket nem eszek, mennyire változik.
2014. okt. 13. 20:05
4/5 Bocipók válasza:
Igen ez sajnos az a gyógyszer aminek brutális mellékhatásai vannak. Szerintem mást nem is tudnak felírni. Az egyik barátnőmnek is ezt írták fel és asszem az is rajta van a papíron, ha mellette teherbe esel, akkor mehetsz is abortuszra, mert a magzat belső szerveit is szétcseszi. Tudom, te srác vagy, ennek ellenére gondolhatod, hogy ugyanazt teszi a te szerveiddel is. Kísérletezz magadon az ételekkel. Nagyon nehéz, mert rengeteg felvágottba, péksütibe beleteszik a tejet, tejport és ugye ott van a sajt is, amit pl. mindenki nagyon szeret.
5/5 A kérdező kommentje:
És valami konkrét krém ami segít?
2014. okt. 16. 19:08
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!