Tényleg rendben van ez a TSH érték?
Hajhullás miatt voltam vérvételen, nézték a pajzsmirigy stimuláló hormont és az eredményem:
4,396 mlU/L (ref tartomány: 0,550- 4,780)
Az oké, hogy beleesik a tartományba, de szerintem nagyon közel van a felső értékhez azt figyelembe véve, hogy a minimum mennyi.
Az orvos szerint a vérképemen nem látszik semmi, ami indokolná a hajhullást, menjek bőrgyógyászatra.
Nekem ilyen TSH-val már vannak ilyen tüneteim, hiába van benne a referencia tartományban. (10 éve van alulműködésem.) Ettől függetlenül azért menj el bőrgyógyászhoz is.
Ja, egyébként a háziorvos nekem is azt mondta régen hasonló értékre, hogy normális, aztán elmentem endokrinológushoz, ő egyből írta fel a gyógyszert.
Hát az értékeim alapján az orvos még meg is dicsért, egy csillagom volt csak, vizelet fajsúly... nem fogyózom, a vas benne volt a vérképben, amúgy teljesen egészséges vagyok (még járvány idején se betegszem meg), de ez a hülye hajhullás....
Eredetileg is endokrinológushoz indultam, de gondoltam egy vérvétel belefér a háziorvosnál is.
Hát akkor irány a bőrgyógyász...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!