Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Nem tudom mit csináljak?...

Nem tudom mit csináljak? Kényszerbetegség

Figyelt kérdés
Két három éve rendszeresen mielőtt elindulok valahová otthonról többször megnézem hogy elzártam e a gázt vagy a hajvasalót nem hagytam e bedugva.. mostanra úgy számolom ki már az időt hogy tudom fél háromnegyed óráig vissza fogok mászkálni és vagy 20 szor átellenörzök mindnnt.. egyfolyátba elkések mindenhonnan.. 17 éves vagyok orvoshoz kéne mennem? anyukámnak nem merem elmondani mer egyszer már szóba hoztam és nem vette komolyan..

2014. szept. 29. 15:46
 1/3 anonim ***** válasza:
Érdemes orvoshoz fordulni, mert hosszabb ideje fennáll.
2014. szept. 29. 15:48
 2/3 anonim ***** válasza:

Ezzel a mániával bizony orvoshoz kellene fordulnod.

Így határozza meg az orvos tudomány:A leggyakoribb kényszercselekvések:

- Kézmosás/tisztálkodás

- Többszörös ellenőrzés/ismétlés

- Számolás

- Rendrakás, rendezgetés

- Megérintés

- Imádkozási/fohászkodási rituálék

- Felhalmozás/gyűjtögetés

A kényszerbetegség jellemzői:

Sokkal gyakoribb pszichiátriai betegség, mint ahogyan régebben gondoltuk! Életük során az emberek 2,5-3%-át érinti! Ez a szám világszerte azonos, függetlenül kultúrától, gazdasági társadalmi helyzettől, iskolai végzettségtől! Férfiak és nők egyenlő arányban betegszenek meg, de a férfiaknál hamarabb indul a betegség, átlagosan 11-18 év között, a nőknél gyakran az első szülés után, 20-24 eves korban.

Szinte minden kényszerbeteg érzi, hogy eltúlzott vagy irreális a viselkedése, de szégyelli, igyekezik eltitkolni. Általában hét szenvedéssel teli év telik el a betegség kezdete és az orvoshoz fordulás között! A betegség súlyossága nagyon eltérő lehet. Egyeseknél a környezet szinte észre sem veszi, másoknál az egész napot kitölthetik a kényszerek, így munkaképtelenek, és egy részük önellátásra is képtelen.

Te még a leggyengébb változatát hozod, de minél hamarább kezelnek annál könnyebben kigyógyulsz belőle

2014. szept. 29. 15:54
 3/3 anonim ***** válasza:
Ez bizony orvosi eset (a szomszédunk is ilyen)!
2014. szept. 29. 16:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!