Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Írna nekem valaki a kemoterápi...

Bambi85 kérdése:

Írna nekem valaki a kemoterápiáról?

Figyelt kérdés
Édesapám kemoterápiát kap és kiváncsi lennék, hogy mire számíthatunk, mikkel lehet a mellékhatásokat csökkenteni.
2014. szept. 23. 20:54
 1/2 anonim válasza:

Az attól függ, hogy milyen gyógyszereket kap kemoterápia alatt.Nekem heredaganat volt, de későn vették észre, és addigra lefertőzte az egész nyirokrendszert.

Az elején csak gyengének fogja érezni magát egy kicsit, émelyegni fog.

A hajhullás nem 100%, körülbelül 2-3 héttel a kezelés után fog elkezdeni hullani, ha elkezd.Ez esetben le ne vágassa a haját, mert utána úgy fogja szúrni a fejbőrét, hogy még a párnára sem tudja majd letenni. (Én buta voltam mert ezt nem tudtam, levágattam.)

Minél több kemót kap, annál jobban gyengül majd a szervezete.Fontos hogy rengeteg vizet igyon, mert át kell mosni a veséket.

Az evéssel kapcsolatban.Két fajta ember van, aki végig eszi, és aki folyamatosan hány.

Sajnos én az utóbbi voltam, rengeteg hánytam.Ha ne adj'Isten ő is sokat hányna, akkor is egyen, valamennyi táplálék akkor is fel fog szívódni, ami nagyon fontos.

A hányás főleg kemó alatt fog előjönni, és az azt követő pár napon.Hányingerre én enyhe citromos hideg vizet ittam, egész jól bevált.

Az immunrendszere is le fog gyengülni.Sűrűn mosson majd kezet, vigyázzon magára, meg ne fázzon, ilyenek.

Ha leesik a fehérvérsejtszáma, egyen sok tojást és igyon rengeteg tejet/kakaót, lehetőleg mindkettőből házit, a bolti sz*rok nem érnek semmit.Nekem bevált.

Egyébként ajánlom a rakforum.hu oldalt, ott szinte az összes típusnak van fóruma, és a betegek megtudják egymással osztani a tapasztalataikat.

Hirtelen ennyi jutott eszembe.

Remélem tudtam segíteni! Minden jót kívánok!

Ákos

2014. szept. 27. 02:37
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm Ákos, hogy megosztottad a tapasztalataidat. Nagyon jó egészséget kívánok!!! Üdv: Ibolya
2014. szept. 28. 07:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!