Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Ha bemegyek ügyeletre, azzal,...

Ha bemegyek ügyeletre, azzal, hogy nem tudom csillapítani a lázamat (38,5-39,5) nem fognak bent ugye?

Figyelt kérdés
38,5nél nem megy lejjebb már 2 napja de van, hogy 39,5 re is felmegy.
2014. szept. 14. 21:57
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Ennek nagyon sok összetevője van.

Hány napja vagy lázas, akár hőemelkedéses? Lázcsillapító hatására lejjebb megy-e? Milyen alapbetegséged van? Mit fog kimutatni a vérkép, amit levesznek. Ha pl. vesemedence-gyulladásod van, bent tartanak, amivel a lehető legjobban jársz. Ha influenzaszerű betegséged van, hazaküldenek egy antibiotikummal.

2014. szept. 14. 22:03
 2/13 anonim ***** válasza:

Voltál háziorvosnál? Mi a bajod? Kezelik?

Azért fontos, hogy mitől van az a láz. Hogyan csillapítod? Hűtőfürdő és borogatás is megvolt?

A gyógyszer sokszor önmagában nem elég.

Menj holnap vissza a háziorvoshoz.

Van olyan állapot, ami magas lázzal jár. Nekem bronchitisem volt (tüdőgyulladás előtti állapot) akkor pár napig 40 fokos lázzal feküdtem otthon.

2014. szept. 14. 22:12
 3/13 A kérdező kommentje:
Nem voltam dokinàl.. már mindent kiprobaltam most jelenleg fekszek és vàrok
2014. szept. 14. 22:16
 4/13 anonim ***** válasza:

Holnap mindenképpen menj el dokihoz. A lázadat meg figyeld és több módon is csillapítsd. A 38,5 nem olyan magas, hogy ügyeletre kéne menni.

Igyál sok folyadékot (víz, tea) nehogy kiszáradj.

2014. szept. 14. 22:19
 5/13 anonim ***** válasza:
Paracetamollal ne próbálkozz, keveseknek hat. Algoflex, Algopiryn, Nurofen - ezeknek kellene hatni.
2014. szept. 14. 22:22
 6/13 A kérdező kommentje:
A 38,5 kb fél òràig szok megmaradni :/ Most is 39 felett van.
2014. szept. 14. 22:23
 7/13 A kérdező kommentje:
Nurofent vettem be ès sz.....rt sem segíttet. Vagyis picit jobban lettem tőle de nem tartott sokàig.
2014. szept. 14. 22:24
 8/13 anonim ***** válasza:

Algopyrin a legjobb

Esetleg Algoflex, de a sima.

2014. szept. 14. 22:27
 9/13 anonim ***** válasza:
Akkor most vegyél be mást, Algopiryn vagy ami még van otthon. Jó lenne egy hűtőfürdő, hogy a szíved ne készüljön ki. Ha nagyon rosszul vagy, menj be a sürgősségire. Remélem, nem egyedül vagy otthon.
2014. szept. 14. 22:28
 10/13 anonim ***** válasza:

De csináld a hűtőfürdőt is, meg a borogatást.

Meg ugye a betegséget kéne kezelni, mert amiatt van a láz.

2014. szept. 14. 22:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!