Ha bemegyek ügyeletre, azzal, hogy nem tudom csillapítani a lázamat (38,5-39,5) nem fognak bent ugye?
Ennek nagyon sok összetevője van.
Hány napja vagy lázas, akár hőemelkedéses? Lázcsillapító hatására lejjebb megy-e? Milyen alapbetegséged van? Mit fog kimutatni a vérkép, amit levesznek. Ha pl. vesemedence-gyulladásod van, bent tartanak, amivel a lehető legjobban jársz. Ha influenzaszerű betegséged van, hazaküldenek egy antibiotikummal.
Voltál háziorvosnál? Mi a bajod? Kezelik?
Azért fontos, hogy mitől van az a láz. Hogyan csillapítod? Hűtőfürdő és borogatás is megvolt?
A gyógyszer sokszor önmagában nem elég.
Menj holnap vissza a háziorvoshoz.
Van olyan állapot, ami magas lázzal jár. Nekem bronchitisem volt (tüdőgyulladás előtti állapot) akkor pár napig 40 fokos lázzal feküdtem otthon.
Holnap mindenképpen menj el dokihoz. A lázadat meg figyeld és több módon is csillapítsd. A 38,5 nem olyan magas, hogy ügyeletre kéne menni.
Igyál sok folyadékot (víz, tea) nehogy kiszáradj.
Algopyrin a legjobb
Esetleg Algoflex, de a sima.
De csináld a hűtőfürdőt is, meg a borogatást.
Meg ugye a betegséget kéne kezelni, mert amiatt van a láz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!