Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Paranoid skizofréniával van...

Paranoid skizofréniával van esély leszázalékolásra?

Figyelt kérdés

23 éves fiú vagyok,januárban diagnosztizálták nálam ezt a betegséget,azóta sajnos ez még súlyosabb lett,nem tudok iskolába járni,se dolgozni,napi szinten vagyok rosszul,a gyógyszerek szedése mellett is.Nem bírok emberek között lenni,rosszul leszek,nem tudok lábra állni,egyensúly zavarom van olyankor,rángatózás,tompaság...Ti mit gondoltok,mit csináljak?

ui:Minden papírom,orvosi leletem megvannak,valamit lehetne-e csinálni?

2014. szept. 5. 09:58
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Az orvos indíthatja a kérvényt leszázalékolásra. Anyám is rokkant emiatt.
2014. szept. 5. 09:59
 2/17 A kérdező kommentje:

Köszi az infót!

Annyi kérdésem lenne még,hogy akinek nem volt még munkája,azt is le tudják százalékolni(egyszerűen munka képtelen vagyok a betegség miatt) sulit se bírtam befejezni,csak érettségim van...7 éve van ez a betegségem,csak most derült ki...köszi a választ előre is...

leszázalékolásnak mi a módja amúgy,hogy történik?

2014. szept. 5. 10:07
 3/17 anonim ***** válasza:
Ezt sajna nem tudom megmondani, mert nem anyámmal élek. Orvosi bizottság elé kellett mennie a papírjaival, ott döntötték el, hogy nem alkalmas rehabilitálni, így rokkant lett. De asszem kétévente van felülvizsgálat. Milyen gyógyszereket szedsz? Ez kegyetlen amúgy, ettől rettegek én is, nem akarok skizofrén lenni soha. :(
2014. szept. 5. 10:20
 4/17 A kérdező kommentje:

reggel egy rivotril

escitil hangulatjavító

seroquel xr 300 ez meg ilyen antidepresszáns féle

délben egy rivotril

este 2 rivotril,egy seroquel

2014. szept. 5. 10:29
 5/17 anonim ***** válasza:
Nem csodálom, hogy ilyen rosszul vagy. :( Jobbulást! Megkérdezhetem, voltak-e hallucinációid és milyenek? Persze nem kell elmondanod.
2014. szept. 5. 10:32
 6/17 A kérdező kommentje:

Persze voltak hallucinációim....szellemeket éreztem magam körül.ilyenkor elkezdett fájni a hátam,a semmiből eszméletlen ideges lettem....és elkezdtem rángatózni épp úgy,mint az ördögűző filmekben...:(

és ez volt h naponta jött,több órán át..

2014. szept. 5. 10:57
 7/17 anonim ***** válasza:
Nagyon sajnálom, rémes lehet. :/ Anyu mondta, az a baj, hogy olyankor elhiszi, hogy az igaz, amit hall. Mindig világvége halujai vannak.
2014. szept. 5. 11:12
 8/17 A kérdező kommentje:
Igen sajnos többféle érzékelés/látomás lehet,és az az meg elhiszi,és máris kész egy roham...no köszi a segítséget,és jobbulást anyudnak is! :)
2014. szept. 5. 11:31
 9/17 anonim ***** válasza:
A leszázalékolást elvégzik, de az egy más dolog, hogy kapsz-e valami ellátást is, hiszen életedben nem dolgoztál.
2014. szept. 5. 22:25
 10/17 A kérdező kommentje:
Igen nem dolgoztál,mert nem vettek fel sehova a betegség miatt,én erről nem tehetek,valami majd lesz,köszönöm a segítséget!
2014. szept. 6. 07:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!