Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Miköze van a jeges víznek az...

Miköze van a jeges víznek az als-hez?

Figyelt kérdés
2014. aug. 23. 20:01
 1/8 anonim ***** válasza:
A barátom mesélte nekem tegnap, hogy ezt eredetileg egy ALS alapítvány kezdte el, hogy felhívja a figyelmet a betegségre, és adományokat gyűjtsenek a kutatásokhoz. Persze ebből az lett, hogy most mindenki jeges vízzel önti le magát, aztán már senki sem tudja, hogy mi volt az eredeti célja az egésznek.
2014. aug. 23. 20:24
 2/8 anonim ***** válasza:
Majmoljuk az amerikai őrülteket. Mert mst ez a cool, vagy in. (Ez az én magánvéleményem)
2014. aug. 23. 20:56
 3/8 anonim ***** válasza:
Olvastam erről egy írást, hogy mikor leöntöd magadat jeges vízzel, pont olyan bénának érzed magad, mintha megdermednél, mint a betegségben szenvedők.
2014. aug. 23. 21:45
 4/8 veiszb2 válasza:
Úgy tudom, hogy a kihívás lényege, hogy vagy utalsz valamekkora összeget az alapítvány részére, vagy leöntöd magad egy vödör jeges vízzel.
2014. aug. 28. 18:39
 5/8 lowriderGirl válasza:

Ha leöntöd magad, pár dollár, ha nem, akkor 100.

Egyébként valóban, úgy jött az egész, hogy ha jeges vízzel nyakon öntenek, pár másodpercre tulajdonképpen "lebénulsz", hirtelen még levegőt is elfelejtesz venni. Az ALS pedig tulajdonképpen ez a kór. (Az izmok lebénulnak, végül már járni és lélegezni sem tud önállóan a beteg)

Elég szomorú, hogy az emberek nagy része csak töltögeti fel a hülye videókat, de fogalmuk sincs, honnan indult az egész...

2014. aug. 28. 23:17
 6/8 anonim válasza:
Az ALS egy halálos betegség.Amikor valaki megtudja, hogy ALS beteg ,azt HIDEG ZUHANYKÉNT éri.A sztárok ezért öntik le magukat jeges vizzel ,hogy felhívják a figyelmet az ALS betegekre .És pénzt adományoznak az alapítványnak.A betegek gyógyulásáért.
2014. aug. 29. 10:59
 7/8 anonim válasza:

Nagyon is köze van hozzá :)

Az ALS egy gyógyíthatatlan betegség még, és mostanában hívták fel rá a figyelmet, hogy milyen veszélyes is, mert akarat nélkül rángatóznak az idegen, nagyon vékony leszel, hideg ráz téged, elnémulsz, és egyéb szörnyűségek :(

Eredetileg ha nem csinálod meg 100$ kell adományozni, vagy ha leöntöd 10$

A Magyar verzió vagy 100$ vagy semmi.

Szóval jeges víz igen hmm.. Ezzel egy pillanatra átélheted a hidegrázást, hogy ledermedsz, és fázol, mindenki tudja aki megcsinálta.

Én eddig csak ennyit tudok :)

2014. aug. 29. 22:58
 8/8 A kérdező kommentje:
igen erre gondoltam én is, hogy átérzed egy pillanatra a betegséget. köszönöm a válaszokat.
2014. szept. 5. 22:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!