Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Alvásproblémáim okából kifolyó...

Alvásproblémáim okából kifolyólag drogosnak néznek! Mi segíthet a horkolás okozta kialvatlanságon?

Figyelt kérdés
26 éves létemre és lányként horkolok. Valószínűleg a gyerekkori asztmámnak és állandó allergiámnak köszönhetően régóta. Mostanában súlyosbodtak a tüneteim: memóriazavar, fáradékonyság, zavartság, bénaság stb. Amiért most írok, hogy utóbbi időben folyamatosan megkérdezik a barátaimat, mit szívok? Nagyon kellemetlenül érint, hogy ezek szerint ott tartok, hogy teljesen eltorzult az arcom az alváshiánytól! Drogosnak néznek, itt omlott össze bennem minden!!! Hova forduljak, milyen tanácsot tudnátok adni? Alvásközpontban kértem időpontot, 2 és fél hónapot kéne még "drogosként" leélnem, de ki tudja két hónap múlva hogy fogok kinézni

2014. aug. 22. 19:43
 1/7 anonim ***** válasza:

Nem értem, miért nem mondod meg nekik, hogy alvászavaraid vannak, nem tudsz aludni és ezért vagy fáradt.

De az nem világos, hoyg miért kellene az arcodnak eltortulni?

2014. aug. 22. 19:50
 2/7 A kérdező kommentje:
Nem nekem mondják, számomra ismeretlenek (is!) ezt mondják már. Mégpedig a szájtartásom, az élettelen arcom és a viselkedésem miatt. Be vagyok lassulva, nem mindig reagálok, úgy nézek mint aki nem érti mit mondanak neki. Az agyam se úgy működik mint mondjuk pár hónapja. Messzire elkerülnek az emberek.
2014. aug. 22. 19:54
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Menj el a háziorvoshoz és kerj töle enyhébb altatót, mert ha ennyire alváshiányod van, akkor egyáltalán nem lenne szabad nyilvános helyen mászkálnod, mert veszélyt jelentesz magadra és másokra is.
2014. aug. 22. 20:03
 4/7 anonim ***** válasza:

Tulajodnképpen miért nem tudod magad kipihenni? Zavar a hangos horkolás, felébredsz a zajra, vagy túl felületesen alszol? Meg miért mostanában lett annyira rossz, hogy zavar, eddig nem horkoltál?

Mert ettöl is függ, hogy mi segíthet.

Ami segíthet - ha a hang zavar, hogy füldugót használsz.

Ha nem alszol elég mélyen, akkor este alaposan szellöztesd ki a szobádat, próbáld ki, hogy a párnádat magasabbra - alacsonyabbra igazítod.

Egy ismerös új párnát vett, ami csak a feje alá ér, a válla alatt már nincs (tehát olyasmi, mintha egy rendes párna félbe lenne vágva keresztben), és azóta megszünt a horkolása. De lehet, hogy csak picit tömöttebb vagy laposabb lenne neked jobb - de ezt ki kell kisérletezni.

Esetleg próbáld meg, hogy másik ágyban alszol, ha régi a matrac, akkor cseréld ki újra.

2014. aug. 22. 22:12
 5/7 A kérdező kommentje:
Én horkolok, és felületesen alszok. Nem hiszem hogy a párnaigazgatás segít azon hogy állandóan a számon veszem a levegőt, mert az orrom sűrűn be van dugulva allergiám miatt. És azért zavaró, mert a fáradtságtól betegnek nézek ki, és olyan zavart és szenilis vagyok mint egy 80 éves:(
2014. aug. 23. 13:21
 6/7 anonim ***** válasza:

De, a párna segíthet. Ugyanis nem mindegy, hogy hogyan áll a nyakad/fejed alvás közben, és már ksi különbség is elég lehet arra, hogy a fejed helyzete olyan legyen, hogy az orrod kidugul.

Szerintem megérne annyi fáradtságot, hogy kicsit próbálkozol, mert ha nem is lesz tökéletes az eredmény, ha csak félig-meddig is segít, akkor már nem leszel ennyire elgyötört.

2014. aug. 23. 13:40
 7/7 anonim ***** válasza:
TUdom eltelt már négy év, de hátha olvassa a kétdező. Érdekelne, hogy mi történt azóta? Sikerült megoldani a problémát?
2018. dec. 11. 13:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!