Van valaki, akinek kemoterápia után elfeketedtek a körmei?
Figyelt kérdés
Mellrák miatt kemoterápiát kaptam. Már a második után el kezdtek feketedni a körmeim. Jeleztem az orvosnak, de nem reagált rá. Két hete volt a műtétem és most még jobban beindult a körmeim elfeketedése, most már a lábujjaimon is. Ez normális melléktünet? Egyre erősebb fekete színűek, nagyon feltűnő, észreveszik a villamoson, mikor kapaszkodok.#elfeketedett-körmök
2014. aug. 22. 01:40
1/5 anonim válasza:
2/5 anonim válasza:
Ha esetleg nem érted ami le van írva, akkor lefordítom a tanácsokat hogy elkerüld a fertőzéseket a körmeid miatt, ha az orvosod nem reagál semmit a problémádra.
Vád rövidre őket, ne rágd se a körmöd, de a körömágyat.
Ottohni munkák közben használj védőkesztyűt.
Használj körömerősítő lakkot, lehetőleg olyat, amit már koorábban használtál (nehogy allergiás reakciód legyen).
Használj körömápoló krémet, hogy ne legyenek szárazak.
Ne legyen sokáig vízben a kezed. Ne ázzon ki.
Ne menj manikűröztetni, ne használj műkörmöt.
Ha bármi jele van benőtt körömnek vagy gyulladásnak, mindenképp fordulj orvoshoz.
Némelyiket ezek közül biztos ismered, de hátha segít egy kicsit.
3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ és a fordítást is. Nem jelent problémát számomra az általad leírtak betartása, mert alapból ezek a dolgok természetesek számomra. Csak nagyon csúnyák így feketén a körmeim. Azért nem lakkozok nagyon rég óta, mert a körmök egészséges állapota utal a test egészségére is. Arra lennék még kíváncsi, hogy ez a feketeség eltűnik valamikor az életben?
2014. aug. 22. 21:42
4/5 anonim válasza:
ahogy így olvasgattam a témában azt szokták írni, hogy "addig nincs teljes gyógyulás, míg az utolsó rossz köröm le nem törik"... ez alapján el tűnik majd, főleg mivel azt írják, hogy a gyógyszerek miatt van, ami lassan, de idővel kiürülnek a szervezetből, a körmöd pedig folyamatosan nő...
5/5 A kérdező kommentje:
Úgy vettem észre, hogy nem magában a szarukörömben van az elfeketedés, hanem a körömágyban. Tehát hiába nő a körmöm, a feketeség ugyan úgy megmarad.
2014. szept. 5. 01:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!