Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Üdv. Mi az oka a lábak és a...

Üdv. Mi az oka a lábak és a vádlik görcsölésének? Vitaminhiány, vagy komolyabb?

Figyelt kérdés
Mostanában kezd kikészíteni az erős görcsölés a lábaimban. Főleg esténként jelentkezik és sehogyan nem akar enyhülni. Nagyi adott egy Mydeton nevezetű gyógyszert, ami ugye vényköteles, de csak ez segített. Nem akartam bevenni, de már nagyon fájt. Van a görcsölésre valami megoldás, ami használ?
2014. aug. 20. 10:57
 1/8 anonim ***** válasza:
Kezdj magnéziummal! Akár kettőt is vegyél be, de rendszeresen, nem hébe-hóba. Kalciumot is szedhetsz (ihatsz), ártani nem fog. És rengeteg folyadék. Ha továbbra is fennáll a dolog, menj orvoshoz. És jó tanács: NE szedd be a nagyi gyógyszerét.
2014. aug. 20. 11:01
 2/8 anonim ***** válasza:
Elsőre magnézium szedése. Ha nem használ, orvos, mert érszűkület jele is lehet.
2014. aug. 20. 11:02
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm , kedves válaszoló! Megfogadom a tanácsodat.
2014. aug. 20. 11:04
 4/8 anonim ***** válasza:
A mydeton csak komoly izomlazító, és csak átmenetileg segített, mivel masszívan nyomelemhiányos lehetsz, és nem fogyasztasz elég folyadékot RENDSZERESEN. A folyadékot úgy kell érteni, hogy a kajával együtt! Gyümölcsök, zöldségek... de ha nagyon hamar meg akarod oldani - akkor egy kiadós VALÓDI tyúkhúslevessel vastagon a zöldségbetéttel meg lehet oldani 3-4 nap alatt. S itt komolyan mindenféle maggi és ételizesítős vackot el kell felejteni. Emellett minden olyant ami kihajtja belőled a folyadékot: kávé, energiaitalok, kóla, stb. HA ezt így megtartod, akkor hamar helyrerázódsz.
2014. aug. 20. 11:13
 5/8 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Köszönöm a hasznos válaszodat. Érdekes, amit írsz, mert én rengeteget iszom (nem szénsavas szarokat) , ráadásul szinte csak zöldségen és gyümölcsön élek(húst nem fogyasztok). Az a helyzet, hogy kávéimádó vagyok, de megpróbálom hanyagolni ezentúl.
2014. aug. 21. 11:44
 6/8 anonim ***** válasza:
Nem vagy cukorbeteg? Szedj rá magnéziumot, és nezesd meg a vercukrodat. Főleg ha átlagon felül fogyasztasz folyadékot.
2014. aug. 21. 16:29
 7/8 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, még valami: egy kis szénhidrátot nem ártana fogyasztanod, különben jó esélyed van a cukorbetegsegre.
2014. aug. 21. 16:35
 8/8 anonim ***** válasza:
A helyzet az, hogy én is ezzel a gonddal szembesültem, és nekem is a kávé a mindenem. Azonban, lehet hogy egy tisztítókúra sem ártana, amit közönséges almaecet kúrával meg lehet oldani - és lehet az ereken nagyon is sokat segíteni. Régen köszvényeseknek és beragadt izületekre is használták mint segítséget. A kávét mint olyant, én speciel száműztem, a "finom volt, de valahogy mégsem" polcra, és helyette cikóriából forrázok magamnak tejeskávét. Az almaecet kúrához, ha gondolja leírom a szükséges mennyiségeket, ha nem ismerné. Kávénak sajnos van egy olyan átka, hogy egy seregnyi nyomelemet hajt ki, élén kálciummal, magnéziummal. Azt is meg lehet próbálni, hogy masszívan felhigítja tejjel vagy mint ahogy jobb helyeken teszik, a kávé mellé adnak egy pohár vizet is... és kekszet, hogy ne tudjon annyi mindent kihajtani. A folyadékbevitelen elsősorban nem a mennyiséget hanem a rendszerességet értettem, mert az lehet hogy bevisz egy alkalommal sokat, de az nem ugyanaz mint elosztva keveset.
2014. aug. 21. 17:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!