Alkoholfogyasztás cukorbetegséggel?
talán kóma, talán csak látászavar..
Ha ügyes a mentőorvos, akkor megúszod..
általában vakság, veseleállás, alsóvégtagelhalás ez első intő jel, hogy nem kellett volna..
...és a TB megvonja az inzulinellátást..
aztán annyi.
1-es: miért beszélsz hülyeséget?
Kérdező, ezt neked kell kitapasztalni. Én cukorbeteg vagyok, rövidet nem iszom, mert egyszer nagyon bezavart, leesett tőle a cukrom és hiába ettem, inkább lefele ment. Azóta semmi rövidital.
Viszont a sör-->abban van kb. 3-5 gr ch decinként, de mivel alkohol lefele is viszi, én eszek mellé valamit (ropi vagy viszek kölesgolyót, abonettet).
A bor már egyszerűbb, ha fröccsként iszod, hosszúlépést szoktam, az 1 deci bor, akkor is eszek mellé valami rágcsát.
Nem tudom te mennyit akarsz inni, én nő vagyok, alapból 3 korsó/hosszúlépés után én abbahagyom, mert utána csak rosszul vagyok tőle.
Pluszban hajnalban hazaérek, vércukormését és mindig eszek, adagolok hozzá úgy inzulint, mintha reggeli lenne.
Hmm azt nem értem, milyen inzulin. A lassú hatású 12 órás, nem?
Én úgy szoktam, hogy ivás közben nem lővök, de nekem sosincs extra magas értékem. De lehet egyszerűbb lenne, ha a bevitt kaját, amit eszel az ital mellé azt számolnád és úgy korrigálnád gyorssal.
De igazából hiába adok tanácsot, mindenkinek saját magának kell megtapasztalnia mi hogy hat rá.
Ne hallgass a trollokra. Ezen az oldalon általában hajlamosak elhinni magukról az emberek, hogy nagyon értenek mindenhez, de az az igazság, hogy rohadtul nem :)
7 éve vagyok cukorbeteg, bár nem szoktam túlságosan alkoholizálni, mikor ittam, eddig soha nem volt semmi bajom.
Cukorbetegséggel is ugyanúgy ihatsz, mint egy nem cukorbeteg, csak neked jobban oda kell figyelned a mértékre. Ha magas a cukrod, akkor természetesen, inkább csak kevesebbet, de ha normális érték, akkor nyugodtan.
Különben meg cukorbetegeknek legjobb a vodka, mert az nem tartalmaz olyan anyagot, amitől felmegy a cukrod, ezt orvosok mondták.
Kicsit régi már a kérdés, de remélem, hogy segítettem valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!