Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Meddig normális ez?

Meddig normális ez?

Figyelt kérdés
Tüdőgyulladásom van. 3 napja folyamatosan köhögök, tegnap voltam dokinál, ma kezdtem AB-t szedni. A lázam az elmúlt 3 napban, csak csillapítóval ment 39 alá, ma már azzal sem. Bevettem egyet, nemhogy alá nem ment, de felment 39, 5-re. Minden ízületem sajog, lassan nem tudok lábra állni. A hátam nagyon fáj, és izomlázam van a sok köhögés miatt. A fejem folyamatosan lüktet, és éjszaka vérzett a torkom, mert kicsinálta a köhögés. Az arcom ég, a szemem szintén, alig látok már vele. Mindenki kivan a melegtől, én kezes lábasban fekszem a takaró alatt, és megfagyok. (most kitakaróztam, mert muszáj levinni a lázam) Minden levegővétel megkínoz és mivel nagyon fáj már a köhögés (állandóan öklendezek tőle) igyekszem minimumra venni. Nem volt még tüdőgyuszim, így nincs összehasonlítási alapom. Mennyire normális ez még? Nem vagyok egy kényes típus, utolsóként szoktam fizikai fájdalomra panaszkodni, de nem emlékszem mikor voltam utoljára ennyire beteg.
2014. aug. 9. 21:01
 1/3 anonim válasza:

Szia!

Huhh, remélem azóta már jobban vagy! Azért leírom a tapasztalataim. Én ritkán vagyok beteg, még ritkábban lázas, de akkor nagyon nehéz levinni. Nekem is ugyanígy felszökik, ha lázcsillapítót veszek be, vagy szimplán nem reagál rá a szervezetem. Sajnos nincs mit tenni, bele kell ülni egy kád hideg vízbe!

Én csak így tudom levinni a lázam. Volt, hogy 40 fokos volt és csak ment följebb - na itt már egy pillanatig sem nyafogtam, hogy hideg a víz, meg hogy milyen szar beleülni...! Egyébként az első pár perc nagyon rossz, majd szét esel a remegéstől, de utána nagyon meg fogsz könnyebbülni! Feküdj bele teljesen, merülj el benne.

Persze a tüdőgyulladás miatt csak óvatosan!

A hideg zuhany is jó, bár az kevésbé kényelmes és nekem tovább kell alatta állnom, hogy hasson...

Hogy meddig normális ez? A tested harcol a betegség ellen, így biológiailag normális, de nagyon megterheli a szervezeted. + a sok gyógyszer sem tesz jót a májnak, vesének.. Szóval én a hideg vizes fürdőt ajánlom mindig. Azt is szokták mondani, hogy egy picit várhat a lázcsillapítás, így pusztulnak a baktériumok vagy vírusok, de azért nem kell sokáig várni. Ha már 10-15 perce 39, akkor irány a kád!

És persze sok folyadék és alvás!

Jobbulást!!!

2014. aug. 10. 12:50
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Sajnos nem lettem jobban, ma ugyanez a helyzet... Egyre kimerültebb vagyok, mert éjszaka nem tudok aludni, és mivel csak 1 oldalamon tudok feküdni, már nagyon fájnak a csontjaim, izmaim, ízületeim. Egyszerűen mindenem. A hideg fürdőt én a gyuszi miatt kihagynám, de raktam fel hideg borogatást, minden végtagomra és a fejemre, majd bevettem még egy csillapítót. 2 óra alatt, de levitte. Kezdek megijedni, mert a torkom már nagyon kivan, elég sokat öklendezek, és a szívem se igazán bírja ezt az állandó hőséget. (ritmuszavaros vagyok) Bocsi, csak valakinek muszáj leírnom. Még egyszer köszönöm a kedvességed!
2014. aug. 10. 19:58
 3/3 anonim válasza:

Sajnálom, hogy még mindig nem vagy jól :(

Amikor Egyiptomban kapott el a "fáraó átka", akkor is magas volt a lázam. Akkor a nedves törülközőket betettem 5 percre a mélyhűtőbe. Talán még ezzel gyorsíthatod a lázcsillapítást.

Doki tud róla, hogy ilyen rossz a helyzet?

Lehet fel kéne hívnod, nehogy komolyabb baj legyen, főleg, ha a szíveddel is ez van...

Gyógyulj meg hamar!

2014. aug. 11. 16:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!