Az idült hasmenés mitől lehet?
Figyelt kérdés
Évek óta hasmenésem van amit hasfogókkal korrigálok.Kolonoszkópián még nem voltam,van mikor abba maradt és kemény a székletem.Most is volt egy ilyen periódus,azóta pedig szinte folyik belőlem és még egy kis parizer is nehezen marad bennem //8-10db hasfogó // legyengültem egy kicsit ,jövő héten viszont már biztos hogy vizsgálat.Szerintetek mi bajom van??Nem fáj semmim,csak megy a hasam...2014. júl. 24. 17:24
1/1 hör-mör válasza:
Kedves Kérdező!
Első hallásra úgy tűnik,hogy vagy valamilyen masszív bélhurut vagy ISZB /irritabilis bél syndroma/,esetleg Crohn betegség/.Ezek mindegyike hasmenéssel jár. /De még az is elképzelhető,hogy bélférgessége van,bár ennek az esélye kicsi!/ Egy széklet vizsgálat /tenyésztés/ mindenféleképpen szükséges.Továbbá a gasztroenterológus pedig a gasztroszkóp segítségével megtekinti a belek,nyálkahártyák állapotát. Egyébként emésztőenzim-hiány is okozhat ilyen panaszokat,továbbá a tej és tejtermékek fogyasztása/laktóz-intolerancia/.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!