Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Ha cukorbeteg vagyok, mennyi...

Ha cukorbeteg vagyok, mennyi a esélye annak hogy a gyermekem is az lesz?

Figyelt kérdés
Ki tudják ezt mutatni a terhesség folyamán? Vagy mitől függ hogy kialakul ez neki is? Nem szeretném hogy ő is beteg legyen.
2014. júl. 24. 15:31
 1/6 anonim ***** válasza:
1-es, vagy 2-es típusú vagy? Terhesség alatt nem lehet kimutatni, sőt szülés után közvetlenül sem, hiszen általában később alakul ki a betegség (még akkor is ha gyerekkori).
2014. júl. 24. 15:38
 2/6 anonim ***** válasza:

Ezt kizárni nem lehet. Az esélye minden esetben megvan.

Amit tehetsz, hogy jó példát mutatsz neki, és az ő étkeztetésében is betartod majd azokat a szabályokat, amit magadnak kell. (nem kell ch-t számolnod az ő esetében, de szénhidrát minőségére oda kell figyelned)

2014. júl. 24. 15:41
 3/6 A kérdező kommentje:
1.es típusú vagyok. Köszönöm a válaszokat!
2014. júl. 24. 15:50
 4/6 anonim ***** válasza:

Gondolom nő vagy. Ha az anya 1-es típusú cukorbeteg, akkor 2-3% az esélye, hogy a baba is 1-es típusú cukorbeteg lesz. (Ha az apa az, akkor 5-6%, ha mindkét szülő, akkor 20-30%). Ez a 2-3% nem olyan sok, különösen ha azt is figyelembe vesszük, hogy annak is van valamennyi esélye erre a betegségre, akinek a szülei nem cukorbetegek. Így van ez pl. nálam is.

Ajánlom figyelmedbe A nő és cukorbetegség című könyvet (Dr. Baranyi Éva és Dr. Winkler Gábor írta).

2014. júl. 24. 16:00
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! :)
2014. júl. 24. 17:40
 6/6 anonim ***** válasza:
2-3% esély van rá, ez nem cukorbeteg esetén is így van.
2014. júl. 24. 19:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!