Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Ha pajzsmirigy betegségre...

Ha pajzsmirigy betegségre gyanakszom, elég, ha csak a TSH értékét nézik, meg a vérvételen, és nem kell részletezve megnézni?

Figyelt kérdés
...mert a családban lány ágon pajzsmirigy betegek vannak, éjjelenként a szívem ezerrel ver, pánikosan riadok fel, alig tudok visszaaludni. anyámnak is ilyen volt, aztán kiderült a pajzsmirigy betegsége. azóta nézetem meg vérvételen, de csak a TSH-t nézik, az pedig rendben van. De a gyógyszerek mellett anyukámnak is rendben van, viszont azon belül az értékek rosszak, ez a betegség velejárója. Nekem ilyet soha nem néznek, pedig tudja a háziorvos, hogy családi betegség miatt kell figyelni a pajzsmirigy működését. Köszi, aki válaszol..

2014. júl. 10. 09:59
 1/6 anonim válasza:
én úgy tudom, TSH mellett T3-at és T4-et is kell nézetni. Konzultálj a dokiddal, vagy menj el egy magánorvoshoz
2014. júl. 10. 12:57
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszi szépen, én is így gondoltam, illetve, ez volta sejtésem
2014. júl. 10. 13:49
 3/6 anonim ***** válasza:

Ha a TSH-d határtéken belül van, akkor a többiért fizetni kell sajnos. Csak akkor nézik ingyen a t3,t4 értékeket, ha a tsh-d nagyon rossz (=határértékeken túli)

Azért azt tudnod kell, hogy attól, hogy határértéken belül van a tsh-d még nem biztos, hogy jó is.

2014. júl. 10. 13:53
 4/6 A kérdező kommentje:
akkor, új vérvételt kéne kérnem? de hogy lehet a háziorvos ilyen béna..hát én, a beteg mondjam meg neki, hogy mit nézzenek a vérben? még szerencse, hogy az anyukám jártasabb, mert sajnos, ő ilyen beteg. de ő sem mert mondani, konkrétan, mit nézzenek a vérvételen. kösz a választ.....:(
2014. júl. 10. 14:05
 5/6 A kérdező kommentje:
oké, köszi hogy részletesebben is írtál....
2014. júl. 10. 14:08
 6/6 anonim válasza:
Úgy tudom én is, hogy ha a TSH jó, mást nem néznek. Endokrinológust kellene felkeresni és a TSH mellett a T3 T4 valamint az antiTPO-ra is vizsgálatot lenne érdemes csináltatni. Anyukámnak is van pm alulműködése. Most kiderült nekem is. Úgy tudom a hajlam öröklődik, főképp nőknél. Én csak endokrinológusban bíznék.
2014. nov. 21. 10:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!