Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Egy hasfali sérv műtét mekkora...

Egy hasfali sérv műtét mekkora eséllyel lehet halálos?

Figyelt kérdés
édesanyámnak 2x vágják fel a hasát,de most ugye hasfali problémája van vagy micsodája.Attól félek belehalhat a műtétbe,mert esetleg az orvos figyelmetlen,vagy éppen gyakornokok végzik,és egész nap ki vagyok borulva,holnap lesz a műtéte.(Bocs ha írtam valami hülyeséget,13/f nem igazán értek az ilyenekhez)
2014. jún. 19. 14:40
 1/4 anonim ***** válasza:

Semmi baj nem lesz. Ha gyakornok végezné, akkor sem egyedül, hanem tapasztalt orvos felügyelete alatt.

Nyugi, hamarosan otthon lesz.

2014. jún. 19. 14:56
 2/4 anonim ***** válasza:
Nem lesz baja, kórházban van jó kezek között. Van akinek több hasfali műtéte van. Nekem pl már kétszer vágták fel a hasamat és a méhemet,de sosem volt probléma!
2014. jún. 19. 15:21
 3/4 anonim ***** válasza:

Egyetértek az első válaszolóval!

A hasfali sérv műtét nem tartozik a "veszélyes műtétek" kategóriába, ha a gerinc mentén lenne a probléma, akkor már egészen más lenne a helyzet.

Ha gyakornok is végezné, akkor is ott van mellette a tapasztalt sebész, aki minden nanomásodpercet figyel, és azonnal közbe tud avatkozni. És a gyakornok is mondhatja azt, hogy nem csinálja tovább, mert nem vállalja be.

Az hogy maga a sebész figyelmetlen lenne, annak az esélye borzasztóan kicsi. A problémák nem a sebész figyelmetlenségéből szoktak adódni.

De hidd el, édesanyád jó kezekben van, nem lesz semmi probléma. Ha vége lesz a műtétnek, meg fogod látni, hogy felesleges volt ennyire aggódni! :)

2014. jún. 19. 15:24
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,jobban érzem magam :)
2014. jún. 19. 15:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!