Ekcéma vagy Szteroid-függőség? Sikerült-e valakinek végleg leszokni?
Mo-n kevesen foglalkoznak ezzel(Topical Steroid Withdrawal),érdekelne hogy valaki hasonló cipőben jár-e.26 éves vagyok, gyerekkorom óta ekcémás,szteroidos kenőcsöket használtam egész életemben,kipróbáltam mindent,semmi nem használt,emberileg tönkrementem.Az utóbbi években elkezdtem sejteni hogy szteroid-függőségem van,rengeteget olvastam,végül biztossá vált számomra,hogy ez a helyzet.ki kellene nőni felnőtt korra,ezzel szemben ami nekünk van,az vörös bőr szindróma amit az évek alatt a szervezetben felgyülemlett szteroid okoz.Ebből értelemszerűen adódik az is hogy a bőrgyógyászoknak,ill. a gyógyszergyáraknak nem érdeke,hogy valaha is leküzdd ezt a betegséget,ezért mondják azt h gyógyíthatatlan.
Lényeg hogy 5 hete abbahagytam minden kenőcs és gyógyszer szedését.Az életem egy pokollá vált,megkockáztatom hogy heroinról is könnyebb lehet leszokni mint erről.Elméletileg 6-24 hónap alatt elérhető a gyógyulás.Van köztetek olyan aki sikeresen végigcsinálta?Magyar fórumokon nem találtam ilyen embereket,külföldön viszont rengeteg sikeres esetről olvastam.Hiszek benne hogy sikerülhet.
Szia !
ugyan ez a problémám mint neked.
írok privátot, aki hasonló problámával kűzd javaslom keressen fel minket bővebb információkért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!