Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mit tegyek? Hiperhidrózis?

Mit tegyek? Hiperhidrózis?

Figyelt kérdés

Gyerekkorom 10-11 éves korom óta elképesztően izzad a tenyerem, talpam szerintem teljesen psichés eredetű. A buszon meg ahol sok ember van ott jobban. Solutio Antisudorica-t használtam/ok, de nem azért mert hat csak mert ha tudom hogy nem kentem fel akkor ennek a tudatnak köszönhetően mégjobban izzadok. Jövőre szalagavató és egy lány kezét se tudnám megfogni nem hogy táncoljak vele. Bármi ötlet? Mit tegyek? Arra is gondoltam, hogy emiatt iskolát váltok ahol nem kötelező a szalagavató:(

19/F

2014. jún. 3. 07:33
 1/1 anonim válasza:

Átérzem a helyzeted, én is hasonló problémával szenvedtem. Rengeteg "megoldás" van rá aminek nagy része vagy marhaság, vagy egyszerűen nem kivitelezhető (fürödj minden nap, egyél kvantumgiliszta kivonatot, használj deo-t stb...). De aki nem éli meg az nem tudja hogy ezek nem érnek semmmit, fürdés után fél órával képes voltam csuromra izzadni magam, és nem csak a tenyeremen és hónaljamon. Rengeteget kutattam ezzel a témával kapcsolatban (egyébként gyógyszerész vagyok) és találtam egy gyógyszert amit terveztek hyperhydrosis kezelésére bevezetni, ami végül elmaradt. De más indikációval forgalomban van nálunk is ez a gyógyszer.

Keress rá, és olvass róla minél többet (ha teheted inkább angol nyelvű, hivatalos tudományos oldalakon: PudMed, ScienceDirect). Amúgy a leggyakoribb mellékhatásai: szájszárazság, székrekedés és ritkább vizeletürítés. Én ezeknek tudatában mertem kipróbálni. Nem bántam meg.

Megjegyezném, hogy én nem azt írtam le hogy te mit tegyél, hanem hogy én mit tettem. Neked elsősorban orvost tudok ajánlani, ha pszichés eredetű akkor akár szorongásoldók is segíthetnek, ha az orvos azt látja megfelelőnek, illetve meg lehet említeni neki hogy olvastál erről a Ditropanról (oxybutinin a hatóanyaga), amúgy is vényköteles, tehát csak receptre kapható.

Nem kell izgulni, a suliváltást meg felejtsd el, lányok szeretik ha izzadsz, főleg ha azt mondod neki hogy tőle jöttél ennyire zavarba :)

2014. jún. 10. 13:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!