A hideg üditőtől begyulladhat a torkom? Hogy van ez?
Figyelt kérdés
Azt mondta vki, nem attól van, pedig nekem tuti attól volt egy csomószor, mert sok hideg üccsit nyomtam be, s másnap meghalt a torkom. Ez a személy meg azt mondta, h az nem attól van.
Előre is köszi a válaszokat.
2014. máj. 31. 02:06
1/2 anonim válasza:
A hideg üdítőtől nem. A torokfájást vírus vagy baktérium fertőzés okozza. Összefüggés annyi lehet, hogy nagyon sokan hordozzuk ezeket a kórokozókat, de lappangó (inkubációs) állapotban vannak, vagy nem okoznak tüneteket. Bár tudományosan asszem nem igazolt, a hirtelen hőmérséklet-csökkenés a garatban - elvileg - "felélesztheti" a lappangó kórokozókat, bizonyos italtípusok irritálhatják a nyálkahártyát, ami szintén könnyebben megágyaz ezeknek a kórokozóknak (vagy önmagában is okozhat torokfájást), illetve a szervezet immunválaszát valahogy talán gyengítheti, hogy erőt vegyenek magukon ezek a bacik/vírusok.
2/2 A kérdező kommentje:
Akkor végülis a hideg üditőtől, mert ez okozhatja a hirtelen hőmérsékletváltozást. :D
Volt, h több napig jeges italokat ittam csak, s akkor jelentkeztek főleg ezek a tünetek, meg persze, amikor sima vmi hülye influenza elkap.
Köszi szépen a segítséget.
2014. máj. 31. 09:03
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!