Ha nincs tb-m akkor magan rendelesnel ellatnak?
Persze, fizetsz érte, miért ne látnának el? Nekem olyan nagy gyakorlatom nincs benne, csak fogorvoshoz jártam egy csomót, de még a tb számomat is kevés helyen kérték.
Viszont ha mondjuk törött csuklóval beesel a kórházba, onnan se rúgnak ki, csak közlik, fizetned kell. Tapasztalat.
Ha úgy érted, hogy nincs TBd, hogy nem rendezett a jogviszonyod, de belföldi vagy, akkor ellátnak és fizetned sem kell érte (ugyanúgy, mintha lenne biztosításod)
"Ha a jogviszony ellenőrzés eredménye szerint a beteg az OEP nyilvántartásában jogosultként nem szerepel, erről és a jogviszonyának rendezési lehetőségeiről az egészségügyi szolgáltató – az OEP honlapról letölthető értesítés átadásával – köteles tájékoztatni a beteget. Az OEP egészségügyi szolgáltatásra jogosultakról vezetett nyilvántartásában nem szereplő személy – a jogosultsága fennállásának tisztázása érdekében – bármelyik megyei vagy fővárosi kormányhivatal egészségbiztosítási pénztári szakigazgatási szervét felkeresheti.
Fontos tudni, hogy ha nem szerepel valaki az OEP nyilvántartásában, az a beteg ellátását nem érinti, mert az ellenőrzés eredményétől függetlenül – az egyéb feltételek fennállása esetén – el kell látni a beteget, ezért térítési díj nem kérhető, és az ellátás sem tagadható meg az OEP nyilvántartás adataira hivatkozással."
www.oep.hu/pls/portal/url/ITEM/9C3F692167A26066E040A8C0CB322A44
5. oldal
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!