Mi okozza a hasfájást?
Figyelt kérdés
Szinte minden evés után gyomorsavam van. Sokszor pedig gyomorfájdalmak is, egészen fent gyomorszáj tájékán. Néha az is előfordul, hogy éjszaka felébredek és erős fájdalmat érzek amit hányinger is kisér.2014. máj. 19. 13:06
1/5 Trafó1 válasza:
Kapásból refluxot fognak mondani az orvosok és kapsz savlekötőt, vagy sav termelést csökkentő gyógyszert.
Reflux=valamennyire nyitott gyomorszáj ami visszaengedi a gyomorsavat.
Ha nem javulsz vagy súlyosbodik az állapot gyomortükrözés.
2/5 anonim válasza:
Ilyenkor vegyél be egy kiskanál szódabikarbónát (boltban lehet kapni, de gyógyszertárban is), és igyál rá annyi vizet, amennyivel letolod a szódabikarbónát. Ez azonnal megszünteti a gyomorégést. Van a gyógyszertárban szopogatnivaló tabletta erre, Renie a neve, ez viszont elég drága. Végülis ez is szódabikarbónából van, csak tabletta formába kicsomagolva.
3/5 anonim válasza:
2-es vagyok: Az 1-essel egyetértek, vagyis, ha a szódabikarbónától sem javul a gyomorégésed, akkor tényleg el kell menned vele orvoshoz. Reméljük, elég lesz egyelőre az, amit ajánlottam.
4/5 anonim válasza:
Nekem ugyanez volt, háziorvos refluxot mondott, kaptam gyógyszert, amitől kb 1 hónap után jobb lett, majd 4 hónap után elmúlt az erős savképzés. Diétázz, igyál sok szénsavmentes vizet, kerüld a savas ételeket, édességet, kávét, cigit, túl fűszeres és csípős ételeket, és menj el a háziorvoshoz.
5/5 A kérdező kommentje:
Beutaltak laborba és gyomorröntgenre. Valószínűleg gastritis
2014. máj. 20. 16:37
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!