Fáj a szívem (lent)?
Heti 5 nap edzés (5*1,5 óra). Már ez a baj rendszeres, ha megállás nélkül edzek olyan 45-50 percet, akkor ilyen szúró fájdalmat érzek a szívemben. Tesi órán is elő szokott jönni,
leginkább futásra jön elő, de elég változó. Jövő héten megyünk a sportkórházba terheléses EKG-t csinálni. Valami ötlet, hogy mi lehet ez? "Paramétereim": 203 cm magas vagyok, 85 kg (doki szerint alacsony a testsúlyom, de hiába eszek 1,5-2 kilót naponta, nem hízok), Viszonylag magas a vérnyomásom (120 az átlag). 14/F. Utóirat: Régen fociztam, ez akkor nem jött elő, és akkor a vérnyomásom olyan 110 volt.
A vérnyomás szisztolés és diasztolés értékből tevődik össze, nem pedig egy szám.
Ha a szisztolés érték 120, az a normális érték, a 110-es diasztolés pedig már akkor is magas volt.
Szív eredetű fájdalom özön dologtól lehet, a mitrális billentyű prolapszusa igen gyakori és az szúró fájdalommal jár, ami egyszer csak hirtelen elmúlik.
Csak az ember magasságával együtt nőnek a szervei. Szerintem
túl messze, és túl nagy erővel kéne pumpálnia a vért. És lehet, hogy ezt nem bírja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!