Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mit tehet az epilepsziás, ha...

Mtomka kérdése:

Mit tehet az epilepsziás, ha érzi, hogy közeleg a nagyroham?

Figyelt kérdés
Közel harminc éve együtt kell élnem ezzel a betegséggel, és minden esetben előre megérzem a roham közeledtét. Az a kérdésem, hogy létezik-e valamilyen módszer, technika vagy gyógyszer arra, hogy elkerüljem a rohamot? Legtöbbször éjszaka, alvásból felébredve érzem a "jeleket". Köszönöm a válaszokat!

2014. ápr. 1. 11:07
 1/4 anonim ***** válasza:
Nálad és a kezelőorvosodnál jobban szerintem senki se fogja tudni itt. Én magam nem vagyok érintett, és én csak azt HALLOTTAM, hogy a megakadályozására nincs mód, ha jön az előjel, akkor menj nyugodt helyre, ahol nem lesz gáz.
2014. ápr. 1. 21:03
 2/4 anonim válasza:

Figyelmeztetni a környezetet, hogy roham közeleg. Olyan helyet keresni ahol nem érhet sérülés, leülni, lefeküdni.

Gyógyszerrel elvileg el lehet érni a tünetmentességet beszéld meg a kezelőorvosoddal a gyógyszeres terápiát lehet változtatni kellene rajta.

2014. ápr. 2. 08:57
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindkét választ! Az a baj, hogy amikor érzem, hogy jön a roham, már nem tudok értelmesen beszélni, csak annyit tudok (vagy inkább érzek), hogy kiadok egy hangot, de hogy mit mondok, már nem tudom befolyásolni. Aztán pár másodperc, és elsötétül a világ... ez egy nappali roham. Az éjszakai lényegében ugyanez, akkor álomból ébredek fel, és rögtön érzem, na, most megint itt van! És vagy sikerül elnyomni, vagy nem. És itt az ELNYOMNI szón van a hangsúly, erre létezik-e valamilyen módszer, mert a kezelőorvosom szerint ha már érzem az "aurát", akkor késő.
2014. ápr. 2. 11:29
 4/4 anonim ***** válasza:
Kétlem, hogy erre lenne mód, és ha van is, az biztos, hogy mindenkinél egyedi. Hiszen az se egyforma két epilepsziás egyénnél, hogy honnan ered a rendellenes ingerület.
2014. ápr. 2. 17:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!