Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Nem rég tudtam meg hogy a...

Nem rég tudtam meg hogy a munkatársam HÍV beteg! Van e törvény ami tiltja hogy én ezt megmondjam a munkaadómnak?

Figyelt kérdés

#törvény #munkáltató #Hív betegség
2014. márc. 30. 23:44
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:
számomra abszurd hogy neki mint felelőtlen ember több joga volna ...én az egészségemért aggódok én előrelátó lennék ..nehogy már én mondjak fel mert ő hülye volt és nem húzott óvszer magára hol ott tudja a nemi hovatartozását ....nincs jogom ahhoz hogy kinyissam a számat és azt mondjam én vagyok az erős ember az egészséges az okosabb én nem dolgoznék ilyen munkatárssal....alkotmány védi és engem ki véd meg attól hogy ő felelőtlen ...hogy dolgozzam úgy nap mint nap hogy ne fogjon el a rettegés ...nem egy megfázásról van szó ....ennyit fűznék hozzá ...a hülye meg lealacsonyító hozzászólásokat és kérdéseteket köszönöm nem kérem ...arra volnék kíváncsi mit mond ki a törvény konkrétan ...!!!!
2014. márc. 31. 02:03
 12/28 anonim ***** válasza:
8%

Ha megtudja hogy elmondtad jol seggbedug gumi nelkul aztan te is hiv beteg leszel es a tobbiek akik nem akarjak megvagni magukat a veres keseddel jol elmondjak a fonoknek es akkor neked annyi

Nagyobb esellyel leszel hasnyalmirigy rakos a sok szartol amit nap mint nap megeszel mint egy hiv fertozottol aids-es

(Es az elobbibe hamarabb bele is halsz)

2014. márc. 31. 02:15
 13/28 anonim ***** válasza:
100%

Egyrészt, gyengébbek kedvéért, hiv fertőzöttnek heteroszexuálisként, sőt szex nélkül is lehet lenni. Te is lehetsz az, és akkor majd biztos nem azt mondod, hogy felelőtlen voltál, hanem egészen másként fogod megfogalmazni. Lehet, hogy te vagy "az erős és egészséges" (tessék???), de azért élnie neki is mégiscsak kéne valahogy, végtére is nem az állatvilágban élünk. Főleg, hogy ami miatt problémázol, az csak fóbia. Mosd le a kést és semmi bajod nem lesz, NEM TUDOD ÍGY ELKAPNI.

Ami a törvényt illeti, esetleg keress rá, hogy különleges személyes adat... Minden eü adata és a szexuálus hovatartozása is ilyen, és ha kirúgatod és beperel, hogy elmondtad és emiatt hátrány érte, akkor majd fizetheted a jó kövér kártérítésre a gatyádat is. Inkább figyelj oda arra a k.va késre és ne hisztizz.

2014. márc. 31. 09:09
 14/28 anonim ***** válasza:
100%
Nézd vannak olyan munkakörök,ahol kötelező ilyen jellegű vizsgálatokon átesni enélkül nem kapja meg a munkaalkalmasságiját. Ha nálatok ilyen nincsen,az azért van mert nem igazán van esélye a fertőzést továbbadni. Ebben az esetben viszont a személyiségi jogai közé tartozik,hogy titokban tarthatja a betegségét.
2014. márc. 31. 09:36
 15/28 anonim válasza:
100%

"Attól függően, hogy mi történt, ki tette, többféle bűncselekmény megállapítása is számba jöhet.

Aki

az adatvédelmi szabályok megsértésével jogosulatlanul osztja meg az

általa ismert személyes adatot mással, vagy az adatok biztonságát

szolgáló intézkedést elmulasztja, és ezzel jelentős érdeksérelmet okoz, a

személyes adattal való visszaélés vétségét követi el. Mivel a

fertőzöttség ténye különleges adat, ha ilyennel követik el ezt a

bűncselekményt, az súlyosabban minősül, bűntettnek számít, amelyre a

törvény három évig terjedő szabadságvesztés kiszabását rendeli.

Aki

pedig a foglalkozásánál vagy közmegbízatásánál fogva tudomására jutott

magántitkot (orvosi, ügyvédi, pedagógiai, stb. titkot) alapos ok nélkül

felfedi a magántitok megsértésének vétségét követi el."

Itt van rá a törvény!

2014. márc. 31. 09:55
 16/28 anonim válasza:
100%

15-ös válazoló vagyok: Magyarul NEM mondhatod el a munkaadódnak, mert azzal bűncselekményt követsz el, vagyis megsérted vele a beteg személyiségi jogait! Egyébként kedves kérdező csak tudj róla hogy nem csak szex útján kaphatja el valaki a HIV fertőzést!!!

Védekezés nélküli szexuális úton

Fertőzött vérrel vagy vérkészítménnyel

Anyáról gyermekre történő átvitele (méhen belüli fertőzés, szülés és szoptatás során)

Injekciós, intravénás kábítószer által

Nem megfelelően sterilizált eszközök révén

2014. márc. 31. 10:02
 17/28 anonim ***** válasza:
24%

Lehet aljas szemétnek fogtok most titulálni, de én nyíltan, szemtől szembe nem mondanám el.

Írnék egy névtelen levelet, feladnám postán, címzettnek a munkáltatót megjelölve, benne a ténnyel, meg az alátámasztásával(bizonyíték).

Ha nincs bizonyítékom, akkor meg nem tennék semmit.

Lehet,hogy pletyka, mendemonda, szóbeszéd...

Azért lennék anonim, mert nem akarnék szembenézni a kollégám bosszújával sem akkor, ha ez kiderül(nyilvánosságra kerül), sem akkor, ha esetleg rájön az illető, hogy elmondtam.

Ha kell, én más városba is elmennék azért, hogy feladjam a bizonyító papírt, amit persze előtte több példányban lemásolnék (színes fénymásolatban pl.)

2014. márc. 31. 17:26
 18/28 anonim ***** válasza:
100%

Hogyan terjedhet az AIDS?

Szexuális, homoszexuális átvitel

Az, hogy mennyi esélyed van arra, hogy ezúton elkapd a HIV-fertőzést, függ a szexuális érintkezési módtól, a partnerek számától, a védekezés módszerétől, illetve attól, hogy a partnernek milyen típusú fertőzése van. Itt felhívnám a figyelmet arra, hogy mindenképpen használjunk óvszert, hiszen így előzhető meg legnagyobb valószínűséggel a fertőzés átvitelét.

Fertőzött vérrel, vérkészítménnyel történő átvitel

A 80-as évek elején a betegek jelentős része a világon ily módon fertőződött meg. Azonban a vér kötelező szűrésének bevezetése óta ez a veszély a fejlett országokban minimálisra csökkent (kivéve a kivédhetetlen esetekben).

Anyáról gyermekre történő átvitel

Ez a fertőződési mód részben csökken, részben emelkedik. Csökken, mert a HIV fertőzött anyák vírusellenes szerrel történő kezelése az anyáról gyermekre való átvitel valószínűségét 25%-ról 8%-ra csökkenti. Emelkedik viszont, mert egyre nő a fiatal drogos HIV pozitív anyák száma. A gyermek megfertőződhet szülés közben (a szüléskor levett vérmintából elvégzett PCR vizsgálat eredménye negatív, azonban a 6 héttel később megismételt vizsgálat eredménye pozitív) de akár a szoptatás során is.

Közös tű, fecskendő használata

Ily módon kialakulhat fertőzés kábítószer-élvezők közös belövése során, vagy amikor a nem megfelelő körülmények miatt például a gyerekosztályon egy közös tűvel kezelik a gyerekeket. (Erre példa Románia, ahol az AIDS betegek száma meghaladja a 3.000-t, és a betegek túlnyomó többsége gyerek.)

Balesetből eredő fertőzések

Ezek során általában az ápoló személyzet fertőződik meg. A kötelező óvórendszabályok betartásával általában az ilyen balesetek elkerülhetők.

2014. márc. 31. 17:28
 19/28 anonim ***** válasza:
88%

És mégis mit akarsz elérne ezzel?

Bizonyítani is tudod? Ha a kötelező orvosi vizsgálat alapján alkalmas, akkor a főnök nem fog foglalkozni egy pletykával. Bizonyítékot meg nyilvánvalóan nem kérhet tőle, hogy nem HIV fertőzött.

2014. márc. 31. 17:35
 20/28 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező, a kommented után már semmiképp nem állíthatod, hogy te vagy az okosabb.

Habár tény, hogy a homoszexuálisok között jobban terjed a HIV, ez még egyáltalán nem jelenti, hogy aki fertőzött, az homoszexuális. Sőt, habár a nemi betegségek közé soroljuk a HIV-et, nem csak nemi érintkezés útján lehet elkapni. Még akár vérátömlesztés útján is elkaphatod, ha nincs szerencséd.

De mondjuk a "felelőtlenség" kijelentésed sem áll meg. Gondolom, számodra elképzelhetetlen, hogy valaki nemi erőszak következtében kapja meg.

De egyébként is, ez a "felelőtlen vagy, húzz gumit" dolog olyan, hogy valaki minden hétvégén mást húz meg, persze koton nélkül, mégsem kap el semmit. Más meg egyszer hibázik az életében, és halálos fertőzést kap. Persze, tiszta sor, védekezni kéne mindig, na de azt ne mondd, hogy te soha nem d*gtál gumi nélkül, illetve ha mégis, akkor AIDS-tesztet kértél előtte a partneredtől. (És mielőtt azzal jönnél, hogy "de hát csak stabil párkapcsolatban d*gok gumi nélkül", jobb, ha tudod, stabil párkapcsolatban is megeshet, hogy a partner fertőzött. Tudod, ki tudja, kivel hancúrozott előtted. Az AIDS meg nem egyik napról a másikra produkál tüneteket.)

2014. ápr. 1. 10:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!