S. O. S Pánik betegség vagy sem? Mitralis prolapsus-ban szenvedek, illetve szapora a szívverésem.
Tessék olvasni - tudom, hogy wikipedia meg mittudomén, de le van írva összefoglalva.
A pánikbetegség jellemzően este, főleg lefekvés előtt jelentkezik általában tudtommal. Márpedig első kézből tudom.
Nem kell félni mindentől, úgy nem lehet élni. Én is kardiológusnál jártam először, nem talált szervi elváltozást, adott vérnyomásnaplót, egy hónap múlva visszamentem, belenézett a papírba és már küldött is a pszichiáterhez.
A bizoprolol gondolom valami szívgyógyszer-hatóanyag - ami nem fog hatni a mentális eredetű panaszok ellen igazából. A Frontin ugye nyugtató, az hathat, bár mindenkinek máshogy reagálhat a szervezete. Nekem például a Xanaxtól rosszabb lett, mármint a pszichiátertől kapott másik gyógyszerrel együtt szedve erősödtek a tünetek. Aztán a Xanax helyett elkezdtem mást szedni és jobb lett valamennyivel.
Aztán munkát váltottam, leálltam teljesen a koffeinről (se kóla, se kávé, se energiaital) és végül abbahagytam a gyógyszereket is teljesen és megvagyok, semmi bajom.
Elsősorban az utóbbi bekezdésben leírt dolgok használtak.
De látogass meg egy pszichiátert, meséld el mi a bajod pontosan és megbeszélitek mi legyen.
Én kihagyásokat/extrákat éreztem, ezért mentem el kardiológushoz, mert ezek egyre gyakoribbá váltak, ahogy öregszem. Ott megállapították, hogy mitralis prolapsusom van, ami nem betegség, meg kell tanulni nem foglalkozni vele és agyalogni rajta.
Sajnos a kettő összefügg, mondhatni, öngerjesztő folyamat: mivel ritmuszavart okoz ez a billentyűhiba, az ember bepánikol tőle, a pánik viszont éppen kedvez a ritmuszavarnak, és így tovább. Éppen ezért az a legfontosabb, hogy próbálj meg nem megijedni. Első néhány alkalommal valóban ijesztő lehet, de látod, hogy úgysem történik semmi, így megnyugszol utána. Amikor én rendeztem magamban, hogy ez lényegében pszichés eredetű és nincs miért pánikolni, azóta nagyjából meg is szűntek ezek az érzések.
Saját tapasztalatom alapján fontos az is, hogy pihenj/aludj sokat, próbáld meg nem stresszelni magad. Nálam pl. egyértelműen a hét második felében jönnek elő a kihagyások/extrák, amikor már fáradt vagyok, mivel hétköznap hajnalban kell kelnem, nem tudom kialudni magam rendesen, csak hétvégén. Én Nebibetát kaptam rá (naponta felet), mert nekem is tachikardiával jár ez a dolog.
Remélem, segíthettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!