Gyakori vizelési inger, mi lehet a baj?
Én a te helyedben, ha valóban nincs semmi más tüneted, először tartanék egy D-mannóz kúrát. Ez az E. coli baktérium ellen jó (tapasztalat), ami nagyon sok húgyúti fertőzésért felelős. Ha nem segítene, akkor pedig mennék orvoshoz.
Ha D-mannózhoz közvetlenül nem jutsz, esetleg a tőzegáfonyát is megpróbálhatod, abban is van ez a hatóanyag, bár csak kisebb mennyiségben, de enyhe esetben hathat. És könnyebb hozzájutni, pl. DM-ben is kapható.
Mondjuk péntek lévén meggondolandó a háziorvos, hiszen hétfőig nem lesz ugye, ügyelet meg nemigen foglalkozik ilyesmivel. Viszont a háziorvos az antibiotikumot fog adni.
Szóval neked kell eldöntened, melyiket vállalod, én olyan vagyok, hogy ha lehet, nem szeretek antibiotikumot szedni (D-mannózt is tartok itthon folyamatosan).
Köszönöm szépen!
A patikában mondták, hogy ilyen enyhe tünetekkel még felesleges orvoshoz menni. Kérdeztem, sajnos a D-mannóz tényleg nincs náluk, viszont kaptam egy oldatos készítményt, valami urogin belsőleges folyadék a neve. Napi 3 x 10ml-t kell 2-3 deci vízben feloldani és meginni. Azt mondta a patikus, hogy ez jobb, mint a sima tőzegáfonya. A leírását elolvasva nagyon sokféle gyógynövény van benne. 2-3 napig kell alkalmazni. Ha nincs hétfőig javulást, akkor menjek dokihoz, de szerinte ez helyre fog tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!