A mamám alzheimer kóros. Meddig fog még élni?
Figyelt kérdés
Mama mindent elpakol és utána nem tudja, hogy hova tette el és gyenge a szíve :'( A régi dolgokra emlékszik, de ami most történik vele, azt gyorsan elfelejti és sok hülyeséget csinál:WC-ben akart megfürödni, beletette a bablevesbe a szaros WC papírt és utána kiöntötte a kádba és nem is folytatom tovább :/2014. márc. 14. 17:21
1/8 anonim válasza:
Lehet 2 év de lehet csak fél év, ez függ milyen kondícióban van. Sajnos 2-3 hónap alatt a normális fizikumú idősek, totálisan legyengülhetnek és meghalnak.
Egyáltalán nem biztos, hogy nem fog még tovább élni, csak példaként írtam 2 évet!
De nem bízz 10 évben. Nem valószínű. Ez sajnos ilyen, az élet halált okoz.
2/8 anonim válasza:
Az Alzheimer kórosak sokáig élnek. Ez nem halálos betegség. Sajnos, egyre feledékenyebb lesz, és rosszabbodik majd az állapota.
Az első nem jól tudja. Élhet még akár 10 évet is.
3/8 anonim válasza:
Az Alzheimer-kór önmagában nem halálos, hanem magával vonja a halál okát... ilyen lehet, hogy gyógyszert kéne szednie, de nem teszi, ez által romlik az állapota... a család segítsége vagy egy idősek otthona, jelentősen javíthat ezeken. Az Alzheimer igazából az időskori elbutulás olyan fajtája, ami a folyamatot sokszorosára gyorsítja... Az ilyen betegeknek fontos a család szeretete, a törődés, a gondoskodás... Nem lehet kijelenteni, hogy fél év... 1 év... vagy 15 év múlva fog meghalni... netán tovább élni. Rengeteg minden múlik a körülményeken.
4/8 anonim válasza:
A lényeg, hogy ne add fel!!! :) (# előző)
5/8 A kérdező kommentje:
Mama szed gyógyszert, de attól még ilyen... anyával este mindig átmegyünk, hogy tisztába tegyük és, hogy beadjuk neki a gyógyszereit
2014. márc. 15. 08:39
6/8 Puliszkas válasza:
Sajnos a gyógyszerek ebben a stádiumban már nem hoznak eredményt.Valójában a fizikai kondiciójától és a korától függ,fiatal jó fizikumú,egészséges embereknél 15 év is eltelhet míg kivégzi őket ez a rettenetes kór,idősebb embereket pár év alatt elvisz.A lényeg,hogy ti fogadjátok el,ez egy nagyon idegölő korszak a hozzátartozók számára,de sajnos ő erről nem tehet,ne haragudjatok rá,ne szidjátok és ne nehezteljetek a hülyeségekért.Csak magatokat is fölöslegesen turbózzátok.Ő már nem az a Mama,akit ti ismertetek,sajnos.És szinte állandó felügyeletre lenne szüksége,mert sokszor veszélyeztetik saját egészségüket és életüket.Amennyiben nem lakik,vagy lakhat vele senki,tényleg a leghumánusabb eljárás egy olyan intézet,ahol gondozzák.Mert ez csak a kezdet,cifra dolgok jönnek.Pelenkázás,tolószék,etetés,esetleg epileptikus rohamok és agyvérzés a vége fele.
7/8 anonim válasza:
Az én édesanyám is Alzheimer kórban szenved ,már 7 éve! Pontosan tudom,hogy mit éreztek! Mi is átmentünk ugyanezen a dolgokon.Eljön az idő amikor már nem lehet otthon tartani,mert napi 24 órás felügyeletet igényel! Az édesanyám paranoiás lett! És volt hogy télen,éjszaka egy hálóingben kiabált az úton. A jó Isten is azt akarta ,hogy felébredjek,mert el sem tudom képzelni ,hogy mi lett volna ha nem hallom meg,és elkóborol.Elvittem egy Demencia Centrumba,ahol kapott olyan gyógyszert ami csökkentette ezeket a tüneteket.De utána jött más valami.Ne felejtsétek el ez a hozzátartozók betegsége is.Mert az embernek ketté szakad a szíve amikor így látja az édesanyját,és teljesen tehetetlen!1.5 éve beadtam egy otthonba,mert a gyerekeimet egyedül neveltem,és dolgoznom kellett.Rengeteg álmatlan,zokogással,és lelkiismeret furdalással teli éjszakám volt,mielőtt meghoztam ezt a döntést! De be kell látni számára is ez a legbiztonságosabb megoldás!A kimerültségtől,és a mérhetetlen fájdalomtól,már az ideg összeroppanás határán voltam.Mert éjjelente 5-ször ébresztett fel(mikor miért),aztán nem tudta tartani a vizeletét és mindenhová odapisilt,mígnem egyszer elcsúszott benne és eltört a karja!Később már a székletét sem tudta tartani!Szóval megjártuk a poklot...,és majdnem rámentem én is!A gyerekeim segítettek mindenben,és a mai napig is így van ez,de egy ilyen beteg embert nem ápolhat napi 24 órában egy családtag ,aki érzelmileg is érintett a dologban!Mert előbb utóbb nem egy ember lesz beteg ebben a családban ,hanem kettő!Szóval van gyógyszer,ami nyugtatólag hat rájuk!De olyan érzékenyen reagálnak mindenre! Telihold,időjárás változás...stb!Eszembe jutott a gyógyszer neve is közben: Palixid.De azt hiszem csak neurológus írhatja fel!Sok kitartást és türelmet kívánok! És együtt érzek a családdal!Mi nagyon imádjuk az édesanyámat,pedig már nem is nagyon kommunikál velünk,mégis jó hogy még mindig elmehetek az anyukámhoz!!A jó Isten vigyázzon rájuk,az édesanyákra akik végül a gyerekeink lesznek!:)
8/8 jos80 válasza:
Sajnos az alzheimer halalos kór,nagymamamnak is ez van...az agy lassan elhal...reszletrol reszletre...es jonnek az agyverzesek,képzelgések,latomasok...2 honap alatt nagyon latvanyos egeszsegromlast lattam lefolyni..meg nemreg főzött palantolgatott ultetett a kertben es most nem tud felkelni ,enni,beszélni,nem ismer meg bennünket,a házát,semmit;(((nagyon szurnyuu betegség
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!