Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Miért keletkezhettek a kiütések?

Miért keletkezhettek a kiütések?

Figyelt kérdés

Pár napja hajat mostam. Akkor próbáltam ki először a házi hajpakolást (nyers tojás, étolaj, joghurt), a kádban ültem míg a hajamon volt, aztán lemostam. Másnap észrevettem, hogy gyakran vakargatom a combomat. Nem annyira viszketett, mint egy szúnyogcsípés. Megnéztem és szúnyogcsípés szerű kiütések voltak, vagyis a bőr felszíne dagadt volt (mint mikor elvakarod a szúnyogcsípést), tetején meg pár piros apró folt volt, meg gondolom a vakarástól piros is volt. Másnapra a dagadás lement, mert próbáltam nem vakarni. 1-2 piros apró folt megmaradt a környéke pirosas.

Másnapra a csipőmet is vakartam, az is ugyanúgy nézett ki. Sajnos azt nagyon sokat vakarom még most is szóval még mindig meg van dagadva. Azóta jött egy ilyesmi típusú a csuklómra, lábszáramra. Azokat nem nagyon vakartam, már alig látszanak, illetve a combomon levőek se nagyon látszanak már. Ma jött megint kettő az alhasamra, amit szintén nagyon vakartam ezért az is szúnyogcsípés szerű lett.

A kiütések fél-2 cm-esek attól függően, hogy mennyire vakartam.

Ha számít valamit erdőnél lakunk, ahol sok a rovar.

2014. márc. 13. 11:28
 1/2 anonim ***** válasza:
Valmilyen allergiának látszik. Jobb, ha megmutatodorvosnak, ad valamit ellene.
2014. márc. 13. 13:54
 2/2 A kérdező kommentje:

Van allergia gyógyszerem. Mikor csinálták a vizsgálatot és ugyanígy feldagadt a bőröm akkor is azt használtam rá.

Közben ma a térhajlatomba is jött kettő, de azokat nem vakartam, hogy meglássam mi lesz belőle. Olyan mint amikor vért vesznek. A környéke picit dagadt és olyan mintha tűvel beleszúrtak volna a közepébe, mert ott piros (mintha véres lenne) színű.

2014. márc. 13. 14:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!