Az elmlt napokban székletürítéskor vérzik a végbéknyílásom! Ez bajt jelent? Vagy ezt mi okozza? Kellemetlen erről beszélni, szóval nem mondtam még senkinek. Mi ilyenkor a teendő? Betegség?
Figyelt kérdés
2014. márc. 10. 16:30
1/7 anonim válasza:
Orvosnak is kellemetlen lenne elmondani? Ha valami vérzik aminek nem kéne avval el kell menni orvoshoz!
2/7 anonim válasza:
Régebben sokszor velem is előfordult, de már ritkán.
Nálam az oka (szerintem) a kevés rostot tartalmazó étrend miatti kemény széklet. Szinte küzdöttem vele és rengetegszer kirepedt a bőröm a nyílásomnál.
3/7 anonim válasza:
Aranyeres vérzés, esetleg enyhe berepedés a végbél táján. Ritkán előfordulhat "normális" esetben is, keményebb béltartalom ürítésekor, enyhe akut vastagbél hurutnál (vírusos vagy bakteriális). Reparon kenőcs vagy hasonlók. Ha egy hétnél hosszabb ideig fennáll, akkor biztosan orvos.
4/7 anonim válasza:
Lehet aranyér! Bocs, de ez fontos! Minden WC használat után mosd meg nagyon, ha lehet még kamillateával is.
Lényeg, hogy sok rostosat egyél és sok folyadékot igyál.
Ne legyen kemény a székleted!
Ha ezek után sem jön rendbe, akkor irány az orvos!
Nagyon sok ember küzd ezzel a problémával!
6/7 Netre járó lélek válasza:
Igen ezek a jobbik lehetőségek, amiket az előttem szóló, megemlített.
A rosszabbakra nem térnék ki, nem akarlak megijeszteni, de azért ajánlatos lenne egy orvossal is konzultálnod róla. Nem kell szégyellned. Láttak ők már cifrábbakat is.
7/7 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszokat! Egyenlőre még nem akarok orvoshoz menni, de sok folyadékot és rostot fogok fogyasztani!
2014. márc. 10. 17:27
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!