Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Cukor betegséget lehet gyógyít...

Cukor betegséget lehet gyógyítani?

Figyelt kérdés
ha valaki olyan mértékben cukorbeteg, hogy napi 3 alkalommal kell inzulint beadni magának kilehet gyógyítani ebből? ha igen akkor az hol lehetséges. És ugye ez nem olyan mint a rákos betegségek, hogy valamennyi ideig lehet vele élni, lehet ugyan olyan sokáig is.
2014. márc. 10. 11:56
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem lehet, csak karban tartani diétával és inzulinnal.

Mondjuk nem mindegy, hogy 1-es vagy 2-es típusú.

Ha a hasnyálmirigy nem termel inzulint, akkor az nem fog meggyógyulni. Soha.

Ha termel, csak keveset, akkor lehet javítani a helyzeten diétával, sporttal, fogyással (ha túlsúlyos), illetve van valami gyógytea, de nem tudom, az mennyire hatásos.

2014. márc. 10. 12:06
 2/9 anonim ***** válasza:

Sok múlik az érintetten. No meg az első sokkhatás után merre terelték. Régen rossz akkor, ha betegnek érzi magát, diétázni próbál, illetve diétáztatják, s minden módon a betegségtudatot erősítik benne.

Fontos a helyes táplálkozás, ami nem szabad diétaszerűre venni. A fogyókúráknál is a kampányjelleg, s a lemondás érzete okozza a kudarcot. Úgy kell magát az embernek átnevelnie, hogy azokat az ételeket szeresse, azokat egye szívesen, amik előnyösök. Fontos a rendszeres testmozgás, ami megint csak életvitelszerűen űzendő, nem kényszeredetten.

Ha ezeket az érintett betartja, akkor teljes életet élhet, akár 100 éves koráig is. Még egy fontos összetevő: a lelki béke és nyugalom. Ez is sokat segít.

2014. márc. 10. 12:28
 3/9 anonim ***** válasza:
Cukorbetegséggel teljes életet lehet élni ha betartod az orvos utasításait!
2014. márc. 10. 12:30
 4/9 anonim ***** válasza:

"nem szabad diétaszerűre venni."

Nem "szabad", hanem KELL. MUSZÁJ. A fogyókúrát az ember "választja", közvetlenül azután, hogy kövérre zabálta magát. (Tisztelet a betegség miatt meghízott kivételeknek.)

Van választása.

A cukorbetegnek nincs választása, mert nagyon durva szövődményei lesznek.

De betegségtudatot erősíteni valóban nem szabad. Az egészsége érdekében kell tartania a diétát.

Ha használja az inzulint és tartja a diétát, mozog, és a vércukorszintjét a normális szinten tudja tartani, akkor ugyanaddig élhet, mint bármilyen más ember. Ezt az előbb elfelejtettem, kérdező.

2014. márc. 10. 12:35
 5/9 anonim ***** válasza:
56%

Fel is fogtad az értelmét annak, amivel vitatkozol?

Ha a cukorbeteg diétázik, sikertelen lesz, állapota romlik.

Nem, nem is nem. Érintett vagyok, felelősséggel tudom leírni, mi helyes, mi nem.

A diagnózis felállítása után, szakemberrel megbeszélve a mit és hogyan, mikor életvitelszerűvé kell válnia.

Tehát ne az az érzés legyen benne, hogy ő most diétázik, hanem azért egye, amiket eszik, mert az finom, jó, szereti, szívesen fogyasztja.

2014. márc. 10. 12:41
 6/9 anonim ***** válasza:
45%

2. típusút elvileg lehet. Olvastam róla, hogy egy kezdeti cukorbetegséget (2 es) 8 hetes diétával ahol asszem 0 cukor/szénhidrát van vissza lehet fordítani.

2 típusúnál Az elején a hasnyálmirigy megemeli az inzulintermelést később meg lecsökkenti vagy meg is szünteti.

2014. márc. 10. 12:52
 7/9 anonim ***** válasza:
45%
1-est csak kezelni lehet.
2014. márc. 10. 12:52
 8/9 anonim ***** válasza:

Kezdeti állapotban a 2-es típusú cukorbetegség elmúlhat, ha a beteg lefogy, vagy ha megszületik a gyerek. Ez azonban nem törvényszerű.

A másik lehetőség az inzulintermelő sejtek beültetése, de ezt még nem végzik elterjedten. Másrészt viszont sokáig lehet élni cukorbetegen. Ha sikerül jól beállítani a cukrot, akkor akár relatív egészségesen is.

2014. márc. 10. 21:42
 9/9 anonim ***** válasza:

Felfogtam, mit írtam. Nem azt írtam, hogy koplaljon. Azt írtam, hogy ésszel kell felfognia, hogy nem maradhat minden a régiben.

A cukorbetegek életvitelszerű étrendjét diétának hívják.

Nem az a diéta, amikor az 50 kilós tinicsaj 42 kiló akar lenni, ezért ész nélkül koplal. A diéta az, amikor valaki speciális étrendet követ.

Ha egy cukorbeteg kedvenc étele eddig a sült krumpli volt hamburgerrel és nagy kólával, csokitortával, bármilyen finom is a sült csirkemell kevés rizzsel, sok salátával, nagyon nehezen fogja megszeretni.

És az elején nagyon nehezen fog boldogulni a szénhidrát számolgatásával is.

És ha megéhezik hazafelé az utcán, sajna a saját érdekében nem nyomhat be 15 deka Fornettit, ahogy teszik ezt mások.

És ezt sajnos ésszel kell belátnia. De nyilván nem saját ötletből fog "diétázni", hanem követi az orvosa utasításait, a "mit" és "hogyanban".

És nem a cukordiétától (vagy nevezzük étrendnek) fog romlani az állapota, hanem attól, ha ezt nem tartja be.

Nálunk is van cukorbeteg a családban, inzulinos. Nem termel semmit a hasnyálmirigye. Soha nem fog meggyógyulni, azaz soha többé nem eheti összevissza azt, amit mások, de betartja a játékszabályokat, az orvos által előírt diétát, vagy ha neked úgy jobb, akkor életmódot, és ezt leszámítva úgy él, mint bármi más.

Ha ezt nem tenné, 20 év alatt simán megvakulhatott volna, elveszhette volna a lábát, kómába eshetett volna, de meg is halhatott volna valamilyen szövődményben.

Nincs választása, ezt dobta a gép.

2014. márc. 11. 11:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!