Milyen külső jelei vannak az alkoholizmusnak?
Az én szüleim 15 éven át alkoholisták voltak, ránézésre meg tudom mondani mindenkiről, hogy az-e.
A legszembetűnőbbek szerintem ezek. Mármint az első ugye, hogy folyton be van rúgva, de ha kivételesen mégis józan, akkor...
- püffedt arc
- üveges tekintet, piros kifejezéstelen szemek
- vérerek az arc bőrén /pókhálószerűen/
- püffedt terhesekre jellemző has, kb 7. hónap.
- Férfiaknál a nagy has ellenére soványság.
Persze az alkoholizmusnak is vannak fokozatai. A terhes has elég kései stádiuma ennek.
Kedves #2 kommentelő, a terheseke jellemző püffedt hashoz oda írtad hogy 7.hónap, lehet kissé buta a kérdésem, de úgy érted hogy a 7. hónapban lévő terhes nőkre nőkre jellemző hasa lesz az illető alkoholistának vagy 7. hónapban alakul ki az alkoholistánál a püffedt has?
Ha előbbi a válasz, kb. mikor jelenik meg a nagy has, mennyi idő után?
A túl fényes homlok is lehet tünet?
A hetedik hónap alatt azt értettem, hogy akkora hasa van kései stádiumba az alkoholistának, mint egy 7 hónapos terhesnek. Gondolom a máj károsodása, vagy nem tudom mi okozza.
Amit még elfelejtettem írni, hogy masszív alkoholistáknak a bőre is sárgább mint az egészséges társaiknak.
De ez mind májprobléma, és ha a nagy has befigyel, meg a sárgaság, akkor közel a vég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!