Melyik orrspray az, ami tényleg beválik arcüreg problémák esetén?
túlspréztél, rontottál a helyzeten.
öblögesd át az orrodat langyos enyhén sós vízzel és ne használj sprét a továbbiakban, mert az orrnyálkahártyáid már nagyon meg vannak vastagodva.
az arcüreg gyulladás kikezeléséhez alapvetően 3 dolog kell: antibiotikum, köptető és orrcsepp.
Régi bejegyzés, de hátha másnak segít.
Forralj ásványvizet (nálam a forró csapvíz is bevált) tegyél bele himalája sót (a kellemes arányt majd kitapasztalod) szívd fel az orrodba arra a részre ahol nem nyeled le (kb. olyan érzés, mint amikor medencébe esel és az orrodba megy a víz, de az a jó, ha kicsit csípi.
Tartsd benn min. fél- 1 percig és utána fújj orrot. Egyébként nekem ami bevállt:
1. Nasonex szteroidos orrspray (de csak receptre, ez csökkenti a gyulladást)
plusz
2. Nasopax orrspray (max. 4 hétig használható, ez feloldja a nyákot és kidugít)
plusz
3. Fluimucil (nyákoldó, korlátozott ideig használható)
plusz
4. UV lámpa vagy BIOPTRON lámpra az arcra, homlokra (előbbi napi 3 x 10 perc vagy utóbbi napi 3 x 6 perc, csökkenti a gyulladást, elősegíti az arcból a váladék eltávozását)
5. Kiegészíthető sós vizes öblítéssel
A legfontosabb az 1. 2. és leginkább a 4.
Jobbulást mindenkinek!
Előző vagyok.
Helyesbítek:
4. INFRA lámpa vagy BIOPTRON
Ez, hogy a sós vizet felszívni csak úgy, elég bizarul hangzik. Vannak már ehhez megfelelő eszközök, ilyen kis kancsók, amikkel könnyen végrehajtható az orr átöblítése. Nekem is bevált. Plusz Bioparox orrspray.
Amúgy a kérdés kiírásakor (akkor még ki nem derült) orrpolipom volt. Tehát fül-orr-gégész szakorvos javasolt elhúzódó arcüregprobléma esetén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!