Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Lehet ez Candida?

Lehet ez Candida?

Figyelt kérdés
Az elmúlt másfél évben háromszor volt hüvelygombám, egyszer táborozás alatt kaptam el, egyszer antibiotikumos kezelés után, most viszont nem tudom mitől lehet, de sokkal rosszabb, mint az előző két alkalommal, mostmár nagyon fáj is. 3 hete hagytam abba az antibiotikumot(megint), nem volt semmi baj, és most vasárnap kezdődött a dolog. Egész múlthét során nem voltam pisilni sehol idegen helyen, csak egyszer egy jógastúdióban, de az múlt hétfőn volt, és letakartam az ülőkét, úgy ültem rá, szóval nem hiszem, hogy attól lenne, mert már előbb ki jött volna. Tegnap voltam nőgyógyásznál, mondta, hogy gombás gyulladás, kaptam krémet, ennyi. Megnéztem a candida tüneteit és a hajhullás, fáradtság, fejfájás jellemző rám.
2014. febr. 13. 15:20
 1/2 anonim ***** válasza:

Ezt nem elkaptad. Ilyen jellegű hüvelyi fertőzést, amid most van, azt nem elkapják, hanem kialakul.

Ugyanis a hüvelynek van egy jótékony hüvelyflórája, ami az antibiotikum hatására felborul, ugyanis a hüvelyben vannak jótékony baktériumok is, viszont az antibiotikum nem válogat, jó-rossz baktériumot ugyanúgy írt. És ha nincsenek vagy nincsenek kellő számban ilyen jótékony hüvelybaktériumok, akkor borul az egyensúly és bizonyos gombák, amik amúgy is jelen vannak a hüvelyben, csak normál mennyiségben nem okoznak gondot, azok most túlszaporodtak és annak köszönheted a fertőzést.

Csináld meg a kezelést, amit az orvos írt.

És ha legközelebb ezt el akarod kerülni, akkor vegyél a patikába hüvelyflóra helyreállító készítményt és azt, az antibiotikumos kúra alatt használd. És akkor nem lesz ilyen problémád. Illetve most, a fertőzés kezelés után is ezt meg lehet csinálni. Ilyet, vény nélkül lehet kapni.

2014. febr. 13. 15:35
 2/2 anonim ***** válasza:
a candida nem 3-suor jelentklezik másfél év alatt ahnem sokkal gyakrabban havonta pár hetente. Mint az elöttem iró is irta nem feltétlenül elkapja az ember hanme kicsit megborul a hüvely PH-ja (pl antibiotikum hatásásra) és máris elszaporodik a gomba. Akinek van hajlama a gombára annak midnig elöjön antibiotikum szedésre. Ilyenkoir mindneképp hazsnálj hüvely flóra helyreállitó kúpot is épp ugy ahogy probiotikumot is szed az ember mellé. Nem hiszem hogy candidád van de ki lehet deriteni ha csinálnak tenyésztést, ha hamarosan ujra elöjön akkor mindneképp kérj tenyésztést a nögyógyásztól.
2014. febr. 13. 15:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!