Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » A fejbőrön kisebb-nagyobb...

A fejbőrön kisebb-nagyobb fájó, feszítő, gennyes pattanások mitől vannak? És mit lehet tenni ellenük?

Figyelt kérdés
Ha elvakarom, kicsit megkönnyebbülök, de nagyon csúnya seb lesz, és a párom is kinyír miatta. Jelen pillanatban 20 felett van a számuk, de nem az összes fáj. Kint (napi 2x1 órát) zárt sapkát hordok, lehet ezzel összefüggésben? Egy ideje Seborin sampont használok, de nem érzek javulást.

2014. febr. 10. 20:54
 1/7 anonim ***** válasza:
bőrgyógyász
2014. febr. 10. 20:59
 2/7 anonim ***** válasza:
keress fel egy bőrgyógyászt... de több, mint valószínű, hogy ez herpesz lesz.
2014. febr. 10. 21:13
 3/7 A kérdező kommentje:

Kedvesek vagytok, és köszönöm a válaszotokat, de azért itt kérdezem meg, mert nem nagyon szívesen mennék bőrgyógyászhoz. Ott ugyanis többnyire beteg emberek vannak, s mindenféle nyavalyát lehet elkapni tőlük. Ez talán viccesnek hangzik, de tényleg nem az!

Valami népi gyógymódot próbálnék elsősorban ki, gyógynövénnyel, vagy bármi mással való kezelést.

Vagy esetleg használhat az, ha tarkopaszra vágatom a hajamat? Vagy már ronthat is a helyzeten? (most épp biztos, hogy nem lenne esztétikus, mert ronda sebes-ragyás a bőr, de bevállalnám, ha hosszú távon segítene)

2014. febr. 10. 21:56
 4/7 anonim ***** válasza:
Nem érdemes kopaszra vágni.. attól nem lesz jobb, főleg akkor nem ha ez herpesz. Mivel a herpesz veszélyes és fertőz, ezért mindenképpen tanácsos orvoshoz menni. Másnem időpontot kérj és akkor nem kell várnod a betegek között :)
2014. febr. 11. 20:49
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm, meggyőztetek, megnézetem bőrgyógyásszal.
2014. febr. 14. 00:04
 6/7 anonim ***** válasza:
Szia! Sikerült azóta megtudni, hogy mi okozza őket? Mit mondott a bőrgyógyász? Örülnék neki nagyon, ha megírnád, mert én is érintett vagyok a témában.
2016. ápr. 13. 06:55
 7/7 anonim válasza:

Én a fodrásznál szedtem össze vmi szart, amitől évekig hosszú évekig szenvedtem mert nem fertőtlenítik rendesen a nyíró és vágó eszközökeiket.

Van rá otthoni kezelés egyébként. Most tünetmentes vagyok.

2023. aug. 27. 00:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!